Sikeres évük volt a csabai atlétáknak

2023. január 7. 08:37 | Papp Ádám Sándor

Sikerekben gazdag 2022-es évet zárt a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club - értékelte az esztendőt Tóth Sándor ügyvezető igazgató. A sportegyesület atlétái 40 magyar bajnoki címet szereztek és a nemzetközi porondon is több alkalommal szép eredménnyel zártak.

A csabai klub 2022-ben több nemzetközi versenyen képviseltette magát. Az egyesület a brazíliai Siketlimpián hatodik és hetedik helyet szerzett Mihály Réka révén, a jeruzsálemi ifjúsági Európa-bajnokságra pedig öt viharsarki versenyzőt delegált. Ugyan Márton Anita éppen a müncheni szabadtéri Európa-bajnokság előtt lett beteg, a kontinensviadalon Oláh Barbara gyalogló 20 kilométeren tizenhatodik lett, míg Steigerwald Ernő a 4x400-as váltóban kapott helyet.

– A 2022-es év számomra kifejezetten jól sikerült. Nem voltam sérült, ami nálunk atlétáknál nagyon fontos, ugyanis egy sérülésből nehéz visszatérni, ez nagy előnyömre vált és bízok abban, hogy ez így is marad. Számomra a legeredményesebb pillanat az volt, amikor a pápai Bronz Tour Ligán részt vehettem és 400 méteres síkfutásban egyéni csúcsot értem el – fogalmazott Steigerwald Ernő.

A klub ügyvezető igazgatója emlékeztetett, hogy a nemzetközi szereplés mellett a hazai versenyeken is szép eredményeket értek el. Tóth Sándor kiemelte: a 2022-es évben majdnem elérték az 1990-es években rekordnak számító 42 magyar bajnoki címet.

– Roppantul elégedett vagyok az idei évvel, hiszen ha csak a magyar bajnokságokon elért eredményeket nézzük, akkor büszkén mondhatom, hogy 40 bajnoki címet szereztünk 2022-ben. Ez egy óriási dolog, amelyre legutóbb mintegy 30 éve volt példa – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató. 

Tóth Sándor bízik abban, hogy a 2023-as esztendő az előzőhöz hasonló sikereket tartogat atlétáik számára. A szakember hozzátette: a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon ott lesz Márton Anita és Oláh Barbara. Továbbá bíznak abban, hogy a 4x400 méteres váltó tagjaként szerepelhet Nadj Levente, valamint Steigerwald Ernő is.

További programok »

Sport

Négyes döntőben küzd a megyei amatőr válogatott

A békési válogatott sikeresen vívta meg a gyulai, regionális selejtezőt az MLSZ által szervezett területi, amatőr válogatottak országos nagypályás tornáján. A ceglédi négyes döntőben Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Baranya legjobbjai lépnek pályára.
2023. december 8. 16:34
FEL