Atlétika: nyári tábor a szünet utolsó napjaiban Békéscsabán

2023. augusztus 30. 15:29 | Papp Ádám Sándor

Tizenkilencedik alkalommal tartja meg nyári táborát hétfőtől csütörtökig a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club. Idén több, mint 40 gyermek jelentkezett a programra, amelyen az egyesület edzői és válogatott versenyzői vezették be a fiatalokat a sportág világába.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club bentlakásos nyári táborában 5 és 14 éves kor közötti gyerekek vesznek részt ebben az évben. A fiatalok négy nap alatt betekintést nyernek az atlétika számos versenyszámába, amelyekben ki is próbálhatják magukat. 

– Első alkalommal vagyok ebben a táborban. Azért döntöttem úgy, hogy részt veszek a programokon, mert szerettem volna kicsit sportolni a nyári szünet végén és találkozni új emberekkel, új barátokat szerezni – fogalmazott a behir.hu kérdésére Nagy Janka Barbara.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a klub edzői mellett békéscsabai olimpikonok és válogatott versenyzők tartanak foglalkozásokat a fiataloknak.

– Fontosnak tartom, hogy lássák a gyerekek, hogy hova el lehet jutni atlétaként. A sok versenyre való utazással én magam is olyan helyekre jutottam el, ahová magánszemélyként nem tudtam volna. Már kiskorban el lehet kezdeni az atletizálást, akkor ugyan még nem annyira sikeres az ember, de később meg lehet mászni a ranglétrát és a legjobban közé lehet kerülni – mondta Oláh Barbara, a budapesti világbajnokságon is szereplő csabai gyalogló.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club immár 19. alkalommal hívta életre nyári foglalkozását azzal a céllal, hogy minél több fiatallal szerettessék meg a rendszeres testmozgást. 

– A tábor hosszú távú célja, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék az atlétikát. Ezen túl fontos, hogy a mozgást is megszeressék a fiatalok, valamint mentesítsük a szülőket a nyári szünet utolsó hetében az iskolai előkészületek miatt. Az is előtérben van a táborunkban, hogy élményt adjunk a gyermekek számára, erre törekedtünk a program kialakításakor – emelte ki Czeglédi Katalin.

A marketingvezető hozzátette: a klub a jövőben is folytatja az immár két évtizedes hagyománnyal rendelkező programját és bíznak abban, hogy jövőre is sok fiatal jelentkezik a táborba.

További programok »

Sport

FEL