Évet értékelt és bemutatta új elnökségét a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club

2022. december 12. 18:27 | Papp Ádám Sándor

Bemutatta új elnökségét és a 2022-es esztendőt értékelte a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club hétfőn délután. A sportegyesület vezetése továbbá névadó szponzori együttműködést kötött, de az OTP Bank 34. Szilveszteri Futógáláról is tájékoztatást adott.

Az esemény első napirendi pontjaként Czeglédi Katalin marketingvezető bemutatta az új elnökség tagjait. Emlékeztetett, hogy 2011-től egészen haláláig dr. Ferenczi Attila odaadó munkával látta el az elnöki feladatokat. Kitért arra, hogy júniusban felállt az új elnökség, amelynek elnöke Juhász István ügyvéd, önkormányzati képviselő lett. Tóth Sándor mesteredző, ügyvezető igazgató lett az alelnök, míg elnökségi taggá választották Varga Tamás alpolgármestert, Bagi Árpád edzőt, valamint dr. Kovács Mihályt, a Békés Megyei Kórház gazdasági igazgatóját.

– Az elnökség tagjainak teljesen egyértelmű a szándék, hogy a törvényes működés feltételeit, úgy mint eddig, a jövőben is meg kell tartani. Az egyesület azoknak a jogszabályok mentén, amelyek a működéssel kapcsolatos kérdéseket szabályozzák dolgozzon és érjen el szakmai sikereket. Az újonnan megválasztott elnökség több alkalommal ülésezett már. Munkatervet fogunk készíteni a jövőre vonatkozóan és az egyesület költségvetését kell az év elején megalkotni, amely a működés feltételeit biztosítja – fogalmazott az egyesület új elnöke. 

A klub ügyvezető igazgatója értékelte a 2022-es esztendőt, amely elmondása szerint a koronavírus árnyékában indult. Kitért arra, hogy nemzetközi színtéren szép eredményeket szállítottak atlétáik, valamint a hazai porondon is rendkívül eredményes esztendőt tudhatnak maguk mögött. 

– Roppantul elégedett vagyok az idei évvel, hiszen ha csak a magyar bajnokságokon elért eredményeket nézzük, akkor büszkén mondhatom, hogy 40 bajnoki címet szereztünk 2022-ben. Ez egy óriási dolog, amelyre legutóbb az 1990-es évek közepén volt példa, akkor 42 magyar bajnoki címmel zártuk az adott évet – emelte ki Tóth Sándor.

Az eseményen továbbá hetedik alkalommal kötött névadó szponzori megállapodást a Békéscsabai Atlétikai Club és a Kopp Export Import Kft. A tájékoztató zárásaként ismertették az OTP Bank 34. Szilveszteri Futógála részleteit. Tóth Sándor kiemelte: a hagyományokhoz hűen idén három kategóriában hirdetik meg az eseményt, amelynek célja, hogy a nevezők jó hangulatban, közösen, sportolással zárják az évet.

További programok »

FEL