Idén is pezsgővel startolnak – átfutnak az újévbe Békéscsabán

2023. december 28. 07:01 | Kovács Dávid

2023-ban is futóversennyel zárul az év Békéscsabán! A helyi atlétikai klub már harmincötödik alkalommal rendezi meg a szilveszteri futógálát. A szervezők idén külön számítanak a legfiatalabb korosztályra, a 10 éveseket vagy annál fiatalabbakat is díjazzák.

A versenyt ezúttal is több kategóriában tartják meg: a háromfős családok, az idősebbek és a rövidebb távokat kedvelők 2500 méteren indulhatnak, de lesz 3421 méteres futam, a legbátrabb amatőrök és az igazolt versenyzők pedig több mint 4,5 kilométeren próbálhatják ki magukat. A szervezők a szokásokhoz ragaszkodva várják a jelmezes futókat, minden futó kap befutóérmet, lesz sorsolás értékes ajándékokért, majd zárásként óriás tortával és pezsgővel ünnepelhetnek a célba érkezők.

– Azt tapasztaljuk, hogy a téli szünetben kevesebbet mozognak a gyerekek, éppen ezért szeretnénk motiválni a legfiatalabbakat is. Azzal próbáltuk színesíteni a programot, hogy a fiataloknak is írtunk ki versenyt. Ez azt jelenti, hogy a 2013-ban vagy azután születettek külön versenyt vívhatnak a rövidebb távon, 2500 méteren – emelte ki Tóth Sándor, az egyesület ügyvezető igazgatója.

Az esztendő utolsó békéscsabai sporteseményén az amatőr sportolók mellett minden évben a szervező, helyi atlétikai klub versenyzői is megméretik magukat.

– Több mint tíz éve atletizálok és ez már a kilencedik szilveszteri futásom lesz. Mindig jó a csapattal tölteni az év utolsó napjának délelőttjét, kiváló szokott lenni a hangulat. A versenyszezon már véget ért, így ez egy kis ráhangolódás lesz a 2024-es évre, de nagyon készülünk erre az alkalomra, az edzőtársammal tesztelhetjük, hogy idén ki a jobb – fogalmazott Zahorán Milán, a csabai egyesület fiatal középtávfutója.

A futógálára online formában, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club honlapján, valamint az egyesület Kórház utcai irodájában lehet jelentkezni, de még az utolsó pillanatban, a helyszínen van esély a nevezésre, reggel 8 és 9 óra között.

 

További programok »

FEL