Most is lesz futógála az év utolsó napján!

2019. december 28. 09:42 | Papp Ádám Sándor

Már több, mint három évtizedes hagyomány, hogy a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club megrendezi a szilveszteri futógálát az év utolsó napján. A szervezők közel 800 nevezőt várnak a rajtvonalhoz december 31-én, a Békéscsabai Városi Sportcsarnoknál.

Az esztendő utolsó napján, december 31-én a vállalkozó szellemű, sportolni és kikapcsolódni vágyók ismét részt vehetnek a szilveszteri futógálán. A szervezők 32. alkalommal hirdetik meg a versenyt, ahová kortól és nemtől függetlenül várnak mindenkit a három versenytávra. 

– Ragaszkodni akarunk a hagyományokhoz, a távokhoz, miszerint bent, a belvárosban tudjanak futni a nevezők. Fontos, hogy mindenki megtalálja azt a távot, amely testhezálló számára és mozogjon az év utolsó napján. Lesz 2500, 3400 és 4600 méteres táv, az utolsó már inkább profiknak való futótáv – árulta el Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője.

A szilveszteri futás idén keddre, azaz munkanapra esik. A szervezők arra bíztatják a városban, illetve a megyében működő cégek vezetőit, hogy az év utolsó napján az alkalmazottakkal együtt vegyenek részt a programon.

– Szeretnénk, ha munkahelyről is elengednék a dolgozókat, hiszen túl leszünk egy karácsonyi nagy evészeten-ivászaton. Nem baj az, ha ilyenkor lemozogjuk a felesleget vagy azt, amit felszedünk karácsonykor. Maga a testmozgás öröme ez a futóverseny. A nevezőkön az elmúlt években, évtizedekben az látszódott, hogy baráti, közösségépítő hatása van az eseménynek. Mondhatni egy fiesztáról van szó, olyan, mint az Arad-Békéscsaba-Arad Szupermaraton, ahol öröm részt venni – emelte ki dr. Ferenczi Attila, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke.

Még az utolsó pillanatokban is lesz lehetőség arra, hogy bárki csatlakozzon a futókhoz, hiszen a szervezők a verseny előtt, a helyszínen is várják a nevezéseket. Mint minden évben, ezúttal is lehet jelmezben vagy kutyával futni. A szervezők a legkreatívabb versenyzőket különdíjban részesítik.

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
16:54
FEL