Harmincnegyedjére rendeznek szilveszteri futást Békéscsabán

2022. december 24. 13:41 | Papp Ádám Sándor

Idén is megrendezi az év utolsó napján a Szilveszteri Futógálát a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club. A 34. alkalommal életre hívott esemény célja, hogy a nevezők jó hangulatban, közösen, sportolással zárják az esztendőt.

Tavaly december 31-én 280 fő és 33 család állt a rajtvonalhoz az év utolsó békéscsabai sportrendezvényén. A szervező egyesület idén is meghirdeti a nagy hagyománnyal bíró eseményét, ahová a futás szerelmeseit várják kortól és nemtől függetlenül. Ebben az évben is három kategóriát hirdettek meg: a családok és 60 év feletti versenyzők, valamint az amatőrök és az igazolt versenyzők számára.

– Szerintem 15. alkalommal indulok az eseményen, amióta atletizálok minden évben részt veszek a futóversenyen. Általában a leghosszabb versenytávot választom, de volt olyan év, amikor a testvéreimmel családi futásban indultunk és őket is be tudtam vonni. Szeretek részt venni a programon és az évet is mozgással zárni – fogalmazott Oláh Barbara, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gyaloglója.

Tóth Sándor ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy a családok és 60 év felettiek 2500 méteres távot, az amatőrök 3421 métert, míg az igazolt versenyzők 4621 métert teljesítenek a megmérettetésen.

– A sportcsarnoktól a rendőrségig, utána a templomig a főtéren át és vissza a sportcsarnokhoz – ezt a távot kell teljesítenie az amatőröknek, amely 3421 méter. Az igazolt versenyzőknek 4600 méter lesz a táv, amely az amatőrökhöz képest annyival lett megtoldva, hogy elfutnak a Körös parton és visszafutnak a Derkovits soron a sportcsarnokhoz – ismertette az ügyvezető igazgató. 

A szervezők bíznak abban, hogy idén is többszázan indulnak a hagyománynak számító megmérettetésen. A Szilveszteri Futógála nevezési díja az amatőr futamban a hátrányos helyzetű tehetséges atléták felkészülését, míg az igazolt futamban a Remény-Lak Állat Menhely árváinak gondozását támogatja.

További programok »

FEL