32. alkalommal is Szilveszteri Futógálával búcsúztatták az évet

2019. december 31. 13:52 | Papp Ádám Sándor

Ismét több száz vállalkozó szellemű sportolni és kikapcsolódni vágyó vett részt a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club által szervezett szilveszteri futógálán 2019 utolsó napján. Az eseményen nem csupán amatőr és igazolt sportolók vettek részt, hanem családok, extrém jelmezes és kutyás futók is rajthoz álltak.

Idén 480 nevezés érkezett egyéni és családi kategóriában a megmérettetésre. A 32. Szilveszteri futógálán 27 család vett részt, volt olyan is, ahol a legifjabb családtag is együtt futott a többiekkel.

– Mi négyfős csapatban indulunk. A csapat legkisebb tagja, a kislányom 6 hetes, plusz a kutyusunkkal is indulunk – fogalmazott a behir.hu kérdésére Duna Anikó.

Sokan egyedi jelmezben érkeztek a megmérettetésre. Volt, aki arcfestéssel és parókával, de voltak olyanok is, akik egy együttes tagjainak öltöztek be.

 

 

Frankeinstein János. Fotó: Fazekas Róbert

Frankeinstein János. Fotó: Fazekas Róbert

 

Nem volt ritka az extrém, hátborzongató jelmez sem az indulók között.

 

– Úgy gondoldoltam, hogy mivel emberként sokszor indultam ezen a versenyen, ebben az új külsőmben is muszáj lesz neveznem. A teremtőm azt mondta, hogy Franki, gyere futni! Szilveszterkor, Békéscsabán mindig ki kell jönni a versenyre – árulta el "Frankeinstein" János.

 

10 órakor rajtoltak el a 2521 méteres távra jelentkező, 3 fős családok, valamint 60 év feletti amatőrök. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke elmondta: a Szilveszteri futógála 32 éve töretlen sikernek örvend, melynek fő célja, hogy az év utolsó napján a nevezők sportolással zárják az óévet.

 

– Először is búcsúztatjuk az óévet és reményekkel telve nézünk az újév elé. Második a mozgás öröme, hiszen az egyik legfontosabb egészségmegőrzési feltétel a mozgás. A harmadik pedig a közösség, hiszen itt 6-800 ember is vállalja ezt a versenyt igen csípős időben. Úgy gondolom, hogy ez a hagyomány ezért is él, hiszen az emberek szeretnek részt venni a versenyen, szeretik megmérettetni magukat, bár nem éles versenyről van szó – emelte ki dr. Ferenczi Attila.

 

10 óra után 5 perccel a következő turnus indult útjára, azaz 4621 méteren a profik és bátor amatőrök, valamint 3421 méteren az amatőrök. Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő utóbbi távon állt rajthoz párjával és kutyájukkal.

 

A hideg idő ellenére az adott kategória távjait zömében teljesítették az indulók. A leghosszabb távon versenyzők Békéscsaba főterén keresztül futottak, majd onnan vissza a rajthoz, amely egyben a cél is volt. A beérkezést követően az izomlázon túl emlékéremmel gazdagodtak a verseny résztvevői.

Az esemény zárásaként közösen nyújtottak a futók a Városi Sportcsarnok küzdőterén, majd hagyományosan közös tortázással ért véget a 32. Szilveszteri Futógála.

 

További programok »

FEL