Békéscsabai sportolókat köszöntöttek a városházán - galériával

2023. augusztus 28. 19:17 | Vincze Attila

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a város elmúlt időszakban kiemelkedő eredményeket elért sportolóit és szakvezetőiket köszöntötte hétfőn délután. Az eseményen többek között a budapesti atlétikai világbajnokságon szerepelt csabai sportolók is elismerésben részesültek.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a kánikula miatt elmaradt az idei első Sporthétfő a Szent István téren, eredetileg ugyanis ott köszöntötték volna a sportolókat, amelyet végül a polgármesteri hivatalban tartottak meg.

Békéscsaba polgármestere beszédében kiemelte, hogy nemrégiben több olyan nagyszabású sportesemény is zajlott a világban, amelyeken a várost képviselő sportolók nagyszerű eredményeket értek el. Szarvas Péter a nyáron U23-as Európa-bajnoki aranyérmet nyert súlyemelőt, Mitykó Veronikát, a Békéscsabai Atlétikai Club négy, a budapesti világbajnokságon szerepelt sportolóját: Márton Anitát, Oláh Barbarát, Nadj Leventét és Steigerwald Ernőt, valamint Zsilinszki Orsolyát – aki részt vett az Argentínában megrendezett 6. Hallássérült Úszó Világbajnokságon – köszöntötte.

– Biztos vagyok benne, hogy akár az atlétáink, az úszóink vagy a súlyemelőink számára ez nagy ösztönzés, főleg az utánpótláskorúaknak, hogy a mostani versenyzők szép eredményeket érnek el és ezzel öregbítik a csabai és a magyar sport hírnevét az egész világban – fogalmazott a városvezető.

A sportolók, illetve szakvezetőik természetesen mindannyian örömmel fogadták az elismeréseket. Az atlétikai világbajnokságról "hazatérők" közül Márton Anita súlylökő elmondta, hogy szeretett volna egy kicsit jobb eredményt elérni, de igy sem kesereg a szereplés miatt.

– Az volt a célom, hogy egy idei legjobbat lökjek, azzal a 12-es döntő talán elérhető lett volna, ugyanis a női súlylökésnek nagyon erős mezőnye volt az idei évben is, azonban kicsivel elmaradtam attól, amit szerettem volna, így a 20. helyen végeztem – magyarázta.

Oláh Barbara, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gyaloglója a világverseny előtt sérüléssel bajlódott, így örült, hogy egyáltalán részt tudott venni a sporteseményen.

– A formámon látszódott az elején, hogy egyébként jó állapotban lettem volna, csak ki kellett hagynom egy hetet, ezáltal összességében elégedett vagyok a szerepléssel – részletezte. 

A magyar férfi 4x400 méteres váltó tagjaként Steigerwald Ernő 16. helyezést ért el a budapesti vb-n, a csapat országos csúcsot ért el. 

– Ez a világbajnokság egy vissza nem térő élmény és lehetőség volt számunkra, hogy ott lehettünk, több mint 30 ezer ember előtt versenyezhettünk, ezt nehezen lehet szavakba önteni – emlékezett vissza a futó.

Nadj Levente, a csabai klub másik futója is ott volt a bő csapatban, végül csak tartalékként, mivel nem versenyzett, azonban így is nagy élményt jelentett számára a részvétel. 

– Nagyon megtisztelő volt Magyarországot képviselni a világbajnokságon, még ha cseretagként is, minden percét élveztem, látni ott a nagy világsztárokat hatalmas élmény volt, a magyar közönség pedig szenzációsan szurkolt – emelte ki.

A városvezetés egy-egy virágcsokorral és ajándékutalvánnyal, illetve békéscsabai uszodabérlettel köszönte meg a sportolók munkáját.

 

Galéria

További programok »

FEL