A hazai versenyszezon csúcspontja a 128. Felnőtt Atlétikai Országos Bajnokság

2023. július 12. 14:37 | behir.hu

Az új atlétikai stadiont a magyar atléták a Felnőtt OB alkalmával vehették birtokba először, békéscsabai versenyzők is indultak a megmérettetésen.

A Stadion első aranyérmét a jelenleg legeredményesebb magyar atléta, Márton Anita vehette át diszkoszvetésben. Az atléta másnap a főszámában, súlylökésben is bíztató versenyzéssel, idei legjobbjával, 18,40 m-el szerezte meg a bajnoki címet. Eperjesi László edző szerint ez az eredmény a döntőbejutáshoz is elegendő lesz.

Oláh Barbara kiváló egyéni csúccsal és helyezésével a VB-n való indulását erősítette meg. Steigerwald Ernő és Nadj Levente szintén megerősítették a világbajnokságon való indulást a futásukkal. Ernő 400 m-en egyéni csúccsal lett ezüstérmes, Levente 200 m-en állhatott a dobogóra.

Erdős Péter és Adorján László edzőpáros munkáját is igazolja a versenyzőik kiváló eredménye. A junior korú Karsai Gábor 5000 m-en az utolsó körig diktálta a tempót, ám a hajrában a második helyre szorult. Bogdán Annabella a tavaszi eredményét nem tudta megismételni, így bronzéremet akasztottak a nyakába.

Urbanikné Rosza Mária tanítványa Kovács Alexandra 5000 m-es gyaloglásban lett bronzérmes. Baukó Petra súlylökésben 5. és diszkoszban 6. helyezést ért el, Solticz Kálmán edző megelégedésére. Zahorán Milán egyéni csúccsal lett 7. 1500 m-en. Bor Benjámin és Bor Bernadett 6. helyen végeztek 5000 m gyaloglásban.

forrás: bcsac.hu

Forrás: Békéscsabai Atlétika Club

További programok »

FEL