Márton Anitát és Eperjesi Lászlót köszöntötték az újabb sikeres szereplés után

2019. október 30. 18:21 | Papp Ádám Sándor

Márton Anitát olimpia bronzérmes, fedett pályás világbajnok és szabadtéri világbajnoki ezüstérmes súlylökőt és edzőjét Eperjesi Lászlót köszöntötte a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szerda délután, Békéscsabán. Az esemény apropója az volt, hogy Márton Anita 5. helyezést ért el a dohai világbajnokságon.

Az olimpiai bronzérmes súlylökő 18,86 méteres lökésével most az 5. helyen zárt a dohai atlétikai világbajnokságon. A sportág első magyar világbajnoka, tavalyi sérülése után, a márciusi fedettpályás Európa-bajnokságon tért vissza, ahol bronzérmet szerzett. Ezután azonban nem úgy alakult a szezonja, ahogyan tervezte. Szeptemberben viszont már újra 18 méter fölé jutott, majd az Európa-Egyesült Államok viadalon idei legjobbjával, 18,95 méterrel a harmadik lett.

– A Dohában elért helyezéssel elégedett vagyok és utólag az eredménnyel is. Nem volt titok, hogy szerettem volna 19 méter fölött lökni, ez nagyon kevesen múlott. Jól sikerült a felkészülés is a világversenyre, ami egy jó alap lehet a jövő évi tokiói olimpiára. Azt sem kell elfelejteni, hogy tavaly sérült voltam, tehát a sérülésből kellett visszajönni. Mindent egybevetve: pozitívan értékelem a dohai szereplésemet – fogalmazott Márton Anita.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója a 2019-es esztendőt értékelte. Mint mondta: a hazai eredményeket tekintve 12 bajnoki címet és 43 országos bajnoki érmet szereztek atlétáik idén.

– Minden évben azzal szoktam kezdeni, hogy az az egyik legsikeresebb évünk volt. Most is ezt kell mondanom. Az erőkhöz viszonyítva nagyon szépen teljesítettünk, rengeteg bajnoki érmet és címet tudhatunk magunkénak idén is. Több versenyzőnk volt a válogatottban, több tehetséget tudtunk felkutatni és természetesen a mi világbajnokunk, Márton Anita is visszatért a világelitbe – hangoztatta Tóth Sándor.

Dr. Ferenczi Attila, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke örömmel beszélt arról, hogy a „magyar női atlétika koronázatlan királynője” visszatért, és erősebb, mint valaha. Kitért arra is, hogy a város régóta nagy támogatást nyújt a sportágak számára, hogy a csabai sportolók öregbítsék Békéscsaba hírnevét.

– Békéscsaba városa mindig is kiemelten fontosnak tartotta a sportok támogatását. A költségvetésben igen jelentős összeget, majd 300 millió forintot különít el erre a célra, ami a város költségvetésének az országos átlaghoz képest egy jóval magasabb százalékát teszi ki. Idén külön támogatást nyújtottunk Márton Anitának, hiszen ő az a történelmet írt sportolónk, aki nagy hírnevet és dicsőséget hozott Békéscsabának – hangsúlyozta dr. Ferenczi Attila.

Az esemény zárásaként az atlétikai klub képviselői bejelentették, hogy továbbra is Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubként szerepelnek, hiszen újabb egy évre szóló szerződést kötöttek támogatójukkal, a Kopp Export-Import Kft.-vel.

További programok »

Itthon

FEL