Anyai örömök elé néz Márton Anita

2020. augusztus 13. 14:38 | Varga Diána

Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki aranyérmes súlylökő Márton Anita, csütörtökön délután jelentette be, hogy babát vár.

A sportoló a békéscsabai városházán tartott sajtótájékoztatón arra emlékeztett, hogy a családalapítási terve nem újkeletű, majd bejelentette, hogy férjével jövő februárra várják kislányukat. Mint mondta, nagyon várják a jövő évi olimpiát is, és úgy tervezi, hogy amennyiben a lehetőségek adottak lesznek, folytatja a felkészülést a világversenyre.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere szerint a csabaiak nemcsak tisztelik, hanem szeretik is Márton Anitát és edzőjét, Eperjesi Lászlót, melynek okai közé nem csupán az elért eredményeik, hanem nyitottságuk és közvetlenségük is sorolhatók. A városvezető arra emlékeztett, hogy az élvonalbeli sportolók eredményességéhez nagy erőfeszítések, sok lemondás szükséges, Márton Anita pedig legszebb eredményeit a Békéscsabai Atlétikai Club színeiben érte el.

Kálmán Bálint, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója úgy fogalmazott: nem ilyen 2020-as évre számítottak, ugyanakkor kiemelte, örül, amiért végre pozitív hírekről is beszámolhatnak. Arra is emlékeztetett: Anita évek óta a sportág élvonalában szerepel és épp szerdán volt négy éve, hogy megszerezte bronzérmét a riói olimpián. A szakvezető hozzátette, hogy amennyiben az olimpia idén nem maradt volna el a koronavírus-járvány miatt, most épp az elért eredményekről számolnának be.

 

Galéria

További programok »

Sport

Egyenlített az Újpest, folytatódik a BRSE párharca!

A csabai röpisek Újpesten folytatták az Extraliga rájátszását, azok után, hogy a három győzelemig tartó párharc első mérkőzésén 3:0-ra nyertek. A fővárosiakkal szembeni, idegenben játszott szerdai meccsen azonban végül nem sikerült növelni az előnyt.
21:17
FEL