Ismét az Év Női Atlétája lett Márton Anita

2018. november 26. 11:46 | behir.hu
Díjátadó gálaesten köszöntötte a Magyar Atlétikai Szövetség a 2018-as év legjobbjait. Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője ötödik alkalommal vehette át az Év Női Atlétája díjat, edzője id. Eperjesi László pedig edzői különdíjat kapott.
 
Az év eredményes atlétáit és edzőiket gálaest keretében díjazta a Magyar Atlétikai Szövetség. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion rendezvénytermében lebonyolított ünnepi eseményen Gyulai Miklós  elnök köszöntő szavai után elismerésben részesültek a 2018-ban országos csúcsot elért, majd a világversenyeken jól szerepelt versenyzők és edzőik. Az est második részének fénypontjaként - vastaps kíséretében - az Év atlétája és az Év edzője  díjak kerültek átadásra.

 Az Év Férfi Atlétája elismerést az Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence (edzői Németh László és Németh Zsolt) - az Év Női Atlétája elismerést a fedettpályás világbajnok Márton Anita  vehette át, edzője id. Eperjesi László.

Az Év Edzője  címet Németh László  és Németh Zsolt  kapta. Edzői különdíjban részesült id. Eperjesi László.

 Az Év U23 Női Atlétája  díjat az EB elődöntős, többszörös csúcsjavító Kozák Luca (edzője Suba László) és az EB kilencedik, up.csúcsjavító Gyurátz Réka  kapta (edzői Németh László  és Németh Zsolt).  Az Év U23 Férfi Atlétája cím nem került kiadásra, tekintettel arra, hogy az up. korú Halász Bence lett az Év Férfi Atlétája.

Az Év Junior Férfi Atlétája  díjat az U20 VB hetedik Varga Donát (edzői Németh László  és Németh Zsolt) - az Év Junior Női Atlétája díjat az U20 VB ötödik Farkas Petra  vehette át (edzője Szenczi László).

Az Év Ifjúsági Fiú Atlétája  elismerésben az U18 Európa bajnok, Ifjúsági Olimpia ezüstérmes Huller Dániel (edzői Maracsakó Pál  és Orosz Ákos) – az Év Ifjúsági Lány Atlétája  elismerésben az U18 ÉS U20 EB döntőse, az Ifjúsági Olimpia ezüstérmese Endrész Klaudia  részesült (edzője Házi Éva). Az Év Para atlétája plakettet az Európa-bajnoki arany- és bronzérmet nyert Ekler Luca vehette át (edzői Lengyák György és Szalma László).

Az Európai Atlétikai Szövetség  edzői díját dr. Urbán Ákos és Házi Éva  kapta.

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

 

További programok »

FEL