Kladnoban és Budapesten is eredményesek voltak a csabai atléták

2023. január 30. 15:47 | behir.hu

Több megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői a napokban.

Márton Anita bebizonyította hétvégén, hogy a befektetett munka megtérül: rangos mezőnyben ért el bronzérmes helyezést 18,22 méteres lökésével a csehországi Kladnoban.

– 18 méter feletti eredmény elérése volt a célom a nyíregyházi edzőtáborom után. Szépen lépkedek előre – foglalta össze az elmúlt időszakot Márton Anita világbajnok (edzője Eperjesi László).

Aniata az isztambuli fedett pályás EB-re készül. A most elért eredményével a 7. helyezett súlylökő az európai ranglistán. Isztambulban Európa legjobb 18 versenyzője indulhat. 

Tóth Sándor edző napi kapcsolatban van Oláh Barbara gyaloglóval, aki a felnőtt válogatottal Portugáliában készül az idei célversenyeire, melyek közül természetesen a legnagyobb feladat a kvalifikáció a budapesti világbajnokságra, ahol a számára új, 35 km-en szeretné elérni a szintet. Most kiváló körülmények között készül, s nagyon jól mennek az edzései.

A klub ifjúsági atlétái Budapesten versenyeztek hétvégén. Urbanikné Rosza Mária versenyzője, Kis Petra Sára 800 m-en indult a felnőttek mezőnyében és az előkelő 4. helyen végzett 2:10,44-es idővel.

Az MTK Nyílt fedettpályás versenyén ugyanezen a napon rúdugrásban 3 csabai versenyző volt érdekelt, szintén a felnőtt mezőnyben. Bagi Árpád edző versenyzői közül a legeredményesebb Erős Eszter volt, aki 350 cm-es ugrásával a 8. helyet érte el. Döme Adél 330 cm-es, Fábián Áron 360 cm-es eredménnyel zárta a versenyt.

További programok »

FEL