Mitykó Veronika másodszor lett az év legjobb súlyemelője

2020. december 17. 09:52 | Kovács Dávid

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 57 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület sportolója, Mitykó Veronika 2019 után második alkalommal érdemelte ki az elismerést. A 20 éves versenyző jól kezdte az évet, országos csúcsot döntött a Római Világkupán, majd második helyen végzett a máltai világkupa-viadalon. Az esztendő folytatását azonban meghatározta a járványhelyzet, a világversenyeket elhalasztotta a nemzetközi szövetség.

Bökfi János versenyzője az év végén begyűjtötte a hazai címeket: a junior bajnokságon is megvédte bajnoki címét, ahol a testsúlyhoz viszonyító számítás, az úgynevezett ROBI pontok alapján is a legjobbnak bizonyult, majd a felnőtt bajnokságon öt jó gyakorlattal nyerte meg a bajnoki címet és az abszolút versenyt

 

Portisch Lajos utolérhetetlennek tűnik

 

A sportszövetségek közül 47 nevezte meg az év legkiemelkedőbb sportolóit, míg tíz - a koronavírus-járvány miatti csonka évben - nem vagy csak később ítéli oda az elismerést.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.

Az idei győztesek közül kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter 17. elsőségével, míg a vitorlázó Berecz Zsombor tizedszer, a labdarúgó Jakabfi Zsanett, a teniszező Babos Tímea és a bridzsező Gál Péter egyformán kilencedszer bizonyult legjobbnak.

Az olimpiai számban idén Európa-bajnokok, így Berecz Zsombor, Liu Shaoang, Péni István és Karakas Hedvig, valamennyien a legjobbak lettek sportágukban.

A legeredményesebb hazai klubok közül az MTK kilenc, a BHSE hét, míg a Újpest és a Vasas egyaránt négy elsőséget mondhat magáénak.
Külföldi klub képviseletében zárt az élen három sportág hat versenyzője.

MTI/behir.hu

 

További programok »

FEL