Súlyemelés: Mitykó Veronika junior bajnok lett Kecskeméten

2020. október 26. 17:42 | Kovács Dávid

Tizennégy korosztályos csúcs született a súlyemelők 2020-as junior országos bajnokságán. Mitykó Veronika begyűjtötte az aranyérmet a 76 kg-os súlycsoportban, de a csabai klub fiataljai összességében kiválóan szerepeltek a megmérettetésen.

A sportág egyik hazai fellegvára, Kecskemét, közelebbről a KTE edzőcsarnoka biztosított kulisszát a súlyemelők 2020-as junior ob-jének, amelyen azonban – a kellő nevezésszint, vagyis már megfelelő eredmény birtokában − nemcsak a 2000-es születésűek állhattak rajthoz, hanem a még ifjabb generáció, a serdülők és az ifjúságiak legjobbjait, így még a 2007-es évjárat reprezentánsait is szóhoz engedték jutni – írja az utanpotlasssport.hu.

És milyen jól tették a bajnokságot szervező szövetség, az MSSZ és a rendező Kecskeméti TE szakemberei, merthogy az összesen 14 korosztályos magyar csúcs közül tízet a serdülők produkáltak, s kettőt-kettőt az ifjúságiak és a juniorok az ob kilencven versenyzőt felvonultató mezőnyében.

Az alapvetően az összeredményt a testsúlyhoz viszonyító számítás, az úgynevezett ROBI pontok alapján a lányoknál a 76 kg-ban bajnoki titulusát megvédő békéscsabai Mitykó Veronika került az első helyre, míg a fiúknál Kerekes Patrik végzett az élen.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület versenyzői közül Gurszki Fruzsina 3. helyezett lett a 71 kg-os súlycsoportban, Garamvölgyi Agamemnon 2. lett az 55 kg-os súlycsoportban, Molnár Norbert pedig a 61 kg-os súlycsoportban a 4. pozíciót szerezte meg – számolt be Bökfi János, a versenyzők edzője. A Békési TE színeiben versenyző Fekécs Szilárd megnyerte a 81 kg-osok küzdelmét.

A juniorkorú versenyzők közül Kerekes Patrik vitte a prímet. Az Oroszlányi VSK 73 kg-ban címvédő, 19 éves kitűnősége szakításban 126, összetettben pedig 271 kilogrammal állított fel országos rekordot. Az ifiknél a 17 esztendős kazincbarcikai Féderer Benjámin hosszabb szünet után hallatott magáról ismét: a 81 kg múlt évi aranyérmese az első fogásnemben kétszer is – 117, majd 122 kg-mal – átírta a „leglistát”, összetettben pedig immár 262 kiló szerepel a neve mellett országos korosztályos csúcsként.

A serdülőknél három leány különösképpen remekelt. A szombathelyi Haladásban emelő 15 éves Darabos Sára az 59 kg-os súlycsoportban lökésben 70, összetettben pedig 128 kg-os rekordig jutott, s a második fogásnemben (88 kg) lépett elő friss csúcstartóvá a plusz 76 kg-ban versenyző, ugyancsak 15 esztendős Mikhel Eszter (Oroszlányi VSK). Az igazi csattanóval azonban a teljes mezőny egyik legifjabbja, a mindössze 13 éves Ehrlich Panka szolgált. Az Oroszlányi VSEE nagy tehetsége hat kifogástalan gyakorlatot bemutatva nem kevesebb, mint hat alkalommal (!) módosított a csúcslistán a serdülők 55 kg-os kategóriájában. Parádéja nyomán pedig szakításban immár 62, lökésben 75, míg összetettben 137 kg a magyar korosztályos rekord.

 

Sport

Labdarúgás: Fájó csabai vereség a Szentlőrinc otthonában

Nem tudott győzni az utolsó előtti Szentlőrinc otthonában a férfi labdarúgó NB II 32. játéknapján a Békéscsaba 1912 Előre. A hazai együttes Mervó Bence és Törőcsik Péter Tibor duplájával otthon tartotta a 3 pontot, amelynek köszönhetően elmozdult a kieső zónából.
2021. április 11. 18:41
FEL