Hatalmas siker – Mitykó Veronika második helyen végzett a máltai világkupán

2020. március 1. 16:03 | Hidvégi Dávid

Újabb nagy sikert ért el a békéscsabai súlyemelő, akit csak egy olimpiai bajnok tudott megelőzni a vasárnapi máltai világkupán. Mitykó Veronika ezen a versenyen a 76 kilogrammos kategóriában indult el és ezüstérmet szerzett.

Mityó Veronika a vasárnap megrendezett máltai világkupán szakításban 94, lökésben pedig 107 kilót ért el, amellyel ismét megjavította az egyéni és az országos csúcsát, bár ezúttal nem a 71, hanem a 76 kilogrammos kategóriában versenyzett. Az is kiemelendő, hogy a 19 esztendős békéscsabai versenyző most sem rontott egyik fogásnemben sem.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE versenyzője összetettben a második helyen végzett, a 201 kg-os eredmény szintén egyéni és országos csúcsnak felel meg. Az első helyen a spanyol Lidia Valentín végzett, aki 2012-ben a londoni olimpián nyert aranyérmet, így a Bökfi János edzette tehetséget ezúttal csak egy olimpia bajnok tudta felűlmúlni. 

Mitykó Veronika következő versenye a bukaresti felnőtt világbajnokság lesz. A fiatal versenyző továbbra is a nyári, tokiói olimpiát tartja a szeme előtt, hiszen a mostani sikere is beleszámít a kvalifikációba.

További programok »

FEL