Hogyan telnek a mindennapjai Márton Anitának kismamaként?

2020. november 3. 17:23 | behir

A riói olimpián bronzérmet szerző sportoló 2020-ban is ott lett volna az ötkarikás játékokon, de a koronavírus keresztül húzta a terveit, hiszen a világeseményt egy évvel elhalasztották. Márton Anita most a családjára fókuszál, augusztus 13-án bejelentette, hogy babát vár.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőjének a pályafutása jól alakult a 2016-os riói olimpia után, hiszen megszerzett többek között egy fedettpályás világ- és egy Európa-bajnoki aranyat is. A Szegeden született, 31 esztendős sportoló 2020-ban kisebb versenyeken indult, majd augusztusban Békéscsabán bejelentette, hogy három hónapja állapotos. Márton Anita és a férje február 11-ére várják a kislányuk megszületését, akit Lucának hívnak majd. A súlylökő még mindig edz, de már nem olyan aktívan, mint a versenyfelkészülés időszakában.

– Reggel fél 7-7 óra között kelek ugyanúgy, mint amikor aktívan, napi kétszer edzettem. Gondolom, ebben nagy szerepe van az évek alatt kialakult bioritmusnak. Most a délelőtti edzést kihagyom, helyette az itthoni teendőkre koncentrálok. Praktikus háziasszonynak tartom magam, szeretek főzni. Anyukámtól, nagymamámtól sokat tanultam. A férjem dolgozik, őt mindig finom falatokkal várom haza. Igyekszem a már korábban megszokott sportos táplálkozást követni, sok zöldséggel, gyümölccsel – fogalmazott Anita.

A csabai klub versenyzője azt is elárulta, hogy már egy hónapja mozog a pici, és szerinte, ha ennyire eleven marad, akkor hasonlóan mozgékony gyermek lesz, mint ahogyan ő is az volt. A férjével már kitalálták a gyermek szobájának díszletét és azt, hogy milyen bútorokat szeretnének ott. Anitáék a babakocsit beszerezték, jelenleg a gyermekágyat nézegetik, illetve elkezdték összeállítani a ruhatárat.

– Ebéd után egy rövid pihenő következik, majd jöhet az edzés, ami alig tér el a korábbi évek során elvégzett gyakorlatoktól. Kocogás, futóiskola, nyújtások, konditerem, fekve nyomások, törzserősítés: sok mindent meg tudok még csinálni. Emellett besegítek az utánpótlás-nevelésébe is. Jelenleg két edzőnk egy kis csapattal Győrben edzőtáborozik, így én tartottam edzést a fiataloknak. Este 7, fél 8, mire hazaérek – zárta a sportoló.

A családnak egyébként két kutyája is van, egy 8 éves golden retriver és egy 7 hónapos berni pásztor, akiket – bár kertes házban laknak – azért 2 naponta megsétáltatják. Az edzések és versenyek miatt az idősebbet nem sikerült annak idején iskolába járatni, de ezúttal a fiatalabbal szeretne eljutni egy tanfolyamra.

Forrás: magyarock.hu

További programok »

FEL