A női gyaloglóknál taroltak a csabai versenyzők – galériával

2020. szeptember 27. 14:36 | Hidvégi Dávid

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club vasárnap rendezte meg a 41. Nemzetközi Sportgálát, amelyen országos gyalogló versenyeket rendeztek, de a futók váltóban mérették meg magukat. Az eseményen sztárvendégekkel is találkozhattak a csabaiak.

A Budapest Bank és a Csaba Center által támogatott rendezvényen tiszteletét tette a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is. Gyulai Miklós az eredményhirdetés mellett azért érkezett Békéscsabára, hogy egyeztessen a városvezetéssel és a helyi klub képviselőivel a hamarosan megújuló Tünde utcai atlétikai centrumról.

– Az atlétikai klub életében mindig is fontos volt, hogy az ilyen rendezvényeket megtartsa, hiszen nemcsak élsportolók, hanem családok, amatőrök is részt vesznek ezeken a rendezvényeken, akik mind megmérettetik magukat. Maga a sportolás nagyon fontos ebben a helyzetben, bár a járvány miatt nehéz időket élünk, a sportélet nem állt meg – fogalmazott a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke, dr. Ferenczi Attila.

 

 

Az eseményen vendégként Márton Anita fedettpályás világbajnok és olimpiai bronzérmes súlylökő, illetve Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó is jelen volt, aki hamarosan megkezdi a felkészülést a jövő évi tokiói olimpiára.

– Azért mondhatom, hogy hiába fújt messzire a szél innen Békéscsabáról, azért mégis csak ez az otthonom. Nagyon szívesen fogadtam el a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club meghívását. Örülök, hogy végül megrendezték a gyalogló- és futóversenyt, így tudnak sportolni az atléták és a sportkedvelő csabaiak – mondta el a Budapesti Honvéd versenyzője

A 41. Nemzetközi Sportgála vasárnap délelőtt a gyalogló versenyekkel kezdődött, amelyen a békéscsabai Kovács Barbara is elindult. A riói olimpiát megjárt sportoló karrierje második legjobb eredményével megnyerte a női felnőtt megmérettetést. A gyaloglónak ez volt az idei első 20 kilométeres kihívása.

– Így most utólag nézve nehéz volt, de igazán örültem annak, hogy egyedül végig tudtam csinálni azt a tempót, amit megbeszéltünk a verseny előtt. Az utolsó öt kilométeren már egy kicsit úgy éreztem, mintha mindenhonnan fújna a szél, ezért egy kicsit nehéz volt, de így a végére összeszedtem magam. Az utolsó kilométerem lett a leggyorsabb, aminek nagyon örülök – nyilatkozta a versenye után.

 

 

Kovács Barbara teljesítményével fellépett a világranglista 40. helyére, amely jelenleg biztos ötkarikás indulási jogot jelentene. Ugyan az idei verseny a nemzetközi bírók hiányában nem része az olimpiai kvalifikációnak ez mégis figyelemre méltó teljesítmény, mint ahogyan Zahorán Petra győzelme is. A junior versenyző 15 kilométeren indult.

– Petra a 15 kilométeres táv közben 10 kilométeren olyan eredmény ért el, ami a jövő évi, kenyai világbajnokságra nevezési szint. 50 perc 3 másodpercet ért el és 50 perc 30 másodperc a nevezési szint, az ő eredménye pedig ezért értékes – hangsúlyozta a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója, Tóth Sándor.

A békéscsabaiak közül Kovács Alexandra is a női serdülő versenyben diadalmaskodott. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL