Milyen zöldség és gyümölcs kerüljön a bevásárlókosárba? Prohászka Béla segít!

2020. április 3. 16:22 | Csiffáry Zsuzsanna

A szezonális zöldségekből elérhető áron bárki készíthet finom és egészséges ételeket – tartja Prohászka Béla. A Venesz-díjas mesterszakács az évszak zöldségeiből mutat be különböző ételötleteket.

Kevésbé ismert szezonális zöldségekből készített ebédet Prohászka Béla a 7.TV és a behir.hu megkeresésére. A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke ezúttal az édesburgonyát és a medvehagymát házasította.

Az édesburgonya a magyar piacon nagyjából tíz éve kapható, míg a békéscsabai zöldségárúsoknál 5-6 éve jelenik meg szezonálisan. A mesterszakács elárulta, hogy az édesburgonyát számtalan formában lehet feldolgozni. Ezek a szezonális termékek nagyon magas ásványianyag- és vitamintartalommal rendelkeznek, amelyekre a szervezetnek most nagy szüksége van.

Az édesburgonya mellett a medvehagyma feldolgozásához is fontos tudni, hogy milyen receptet használunk, hiszen lehet belőle levest vagy pesztót készíteni, utóbbi esetben például fenyőmaggal, tökmaggal, napraforgómaggal dúsíthatjuk, majd tésztába keverhetjük. Szintén készíthető medvehagymás túrókrém prirítóssal, mozzarellával, illetve medvehagymás édesburgonya leves - tette hozzá a mesterszakács. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

Tízéves fennállását ünnepli az országosan is egyedülálló óvodai néptáncprogram

Tizedik évét ünnepli a Népi játék, néptánc az óvodában elnevezésű városi program. Az országos szinten is egyedülálló és példaértékű mozgásfejlesztő programról Pribelszki Péterné óvodavezető, Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere és Vaszkó János, a Hétpróbás Néptánciskola Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója tartott sajtótájékoztatót a Kölcsey Utcai óvodában.
2024. november 21. 18:24
FEL