Címke: Prohászka Béla

2024. május 19.

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06 | Such Tamás
Tovább olvasom
2024. január 25.
2024. január 19.

Hagyományt teremt a kormányhivatal – jövőhéten újra jön a „Főzz és segíts!”

A „Főzz és segíts!” – farsangi forgatag elnevezésű rendezvénnyel, valamint az évindító agrárvidékfejlesztési és élelmiszerlánc-biztonsági tanácskozással kapcsolatban tartott közös sajtótájékoztatót a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatósága pénteken. A jótékonysági főzést másodjára rendezik meg január 25-én.
2024. január 19. 18:35 | Hidvégi Dávid
Tovább olvasom
2023. október 21.
2023. október 5.

Újra kolbászkirálynőt koronáztak Békéscsabán! – Galériával

Ismét összeállt a szakértő zsűri, hogy a Csabai Kolbászfesztivál nyitányaként értékelje az elmúlt hetekben a Nemzetközi Szárazkolbászversenyre érkezett kolbászokat. A csütörtöki kóstolás, majd a tanácskozás nyomán kiderült: a győztesnek járó kolbászkirály címet a következő egy évben nem egy úr, hanem egy hölgy viselheti, ráadásul a második és harmadik helyet is női versenyző szerezte meg.
2023. október 5. 16:29 | Varga Diána
Tovább olvasom
2023. szeptember 21.

Vietnámi idegenforgalmi iskolával kötött együttműködési megállapodást a BSZC

A vietnámi Saigontourist Hospitality College középiskolával írta alá együttműködési megállapodást a Békéscsabai Szakképzési Centrum. A Zwack József Technikum és Szakképző Iskolából minden évben hat-nyolc diák, szakoktató utazik majd délkelet-ázsiai országba, hogy megismerjék az ottani oktatást, gasztronómiát és kultúrát. A cserediák programnak köszönhetően a Ho Si Minh városban lévő középiskolából pedig Békéscsabára jönnek majd tapasztalatcserére.
2023. szeptember 21. 12:00 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
2023. szeptember 6.
2023. május 27.
2023. május 11.

Jótékonysági főzés és közösségi adománygyűjtés a koraszülöttek támogatására

"Főzz és Segíts" elnevezéssel első alkalommal tartanak jótékonysági főzést a Gyulai Pálinkafesztiválon. Május 28-án délelőtt 30 csapat készít majd gyulai kolbászból paprikás krumplit. A csapatok nevezési díjából összegyűlt mintegy 1,5 millió forinttal a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatják. A szervezők az alapítvány támogatására online közösségi gyűjtést is indítanak az eseményhez kapcsolódóan.
2023. május 11. 18:07 | Kovács Andrea
Tovább olvasom

A fürdőző Munkácsy, a Blaha Lujza torta és egyéb nyalánkságok

Munkácsy fürdőzik címmel folytatódott a Munkácsy Mihály Múzeum által szervezett Munkácsy blue chip sorozat. A szerda délutáni program vendégelőadói Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács és Balogh László chocolater, a Munkácsy Cukrászda tulajdonosa voltak, az este tárlatvezető-moderátor szerepét Gyarmati Gabriella művészettörténész töltötte be.
2023. május 11. 17:26 | Such Tamás
Tovább olvasom

További programok »

FEL