Gasztro idesüss! – folytatódik a BMC gasztropályázata

2020. június 3. 16:24 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Médiacentrum gasztronómiai pályázatot hirdetett VAN SÜTNIVALÓNK címmel. A feladat egy otthoni recept elkészítése, amelyet fotón is meg kell örökíteni. A nyertesek értékes ajándékcsomagot kapnak. A kezdeményezéshez több Békés megyei vállalkozás is csatlakozott.

A 7.Tv, a behir.hu és a Csabai Mérleg kiadója, a Békéscsabai Médiacentrum (BMC) gasztronómiai pályázata főként azokat szólítja meg, akik szeretnek sütni és főzni.

– A pályázat célja, hogy megmutassuk a helyi értékeinket. Azt kérjük a résztvevőktől, hogy helyi alapanyagokból készítsék el azokat az ételeket, amelyeknek a fotóit elküldik nekünk. Nagyon fontos, hogy a fotón szerepeljen a készítő, tehát a szakács is! Pályázni egészen szeptemberig lehet. Minden hónapban egy győztest jutalmazunk, végül egy meglepetéssel is készülünk . Nagy öröm, hogy már több munka is érkezett a kiírt felhívásra – mondta el Diós Zsolt, a BMC ügyvezetője. 

A verseny fővédnöke, Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács elmondta: a program lehetőséget nyújt arra, hogy jobban megismerjük a saját településünkön, a megyénkben élők termékeit, friss alapanyagait, amelyekből fantasztikus ételek készíthetők. 

A pályázatot a Szőke és Társai Kft., illetve a mezőberényi Famíliatészta Kft. is támogatja, valamint a kezdeményezés mellé állt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Dr. Kulcsár László, a kamara Békés megyei elnöke kiemelte, hogy az ötletet és ezt a programot próbálják országos szintre emelni, hiszen a kamara budapesti központja is érdeklődést mutatott rá. A további tervek között az szerepel, hogy több megyében is meghirdessék ezt a pályázatot. 

 

A verseny leírása

 

A Békéscsaba Médiacentrum pályázati felhívása – felnőtteknek!

A pályázók köre: A versenyen részt vehet minden Békés megyei felnőtt.

A pályázat benyújtása: A fotót és a receptet a szerkesztoseg@bmc.media.hu címre várjuk.

Az e-mail tárgyában szerepeljen a VAN SÜTNIVALÓNK jelige!

A pályázat tárgya: Esztétikus, díszített süteményeket, desszerteket, tortákat, ételeket, elkészítve, kreatív kiegészítőkkel és az étel elkészítőjével együtt lefotózva, mellékelt ételrecepttel, csatolt fájlként, szövegszerkesztő programmal készült dokumentumban kell elküldeni a megadott e-mail címre.

Kérjük a versenyzőket, hogy csak saját készítésű ételekkel pályázzanak!

A pályázat időtartama: A verseny a kihirdetéstől 2020 szeptemberig tart.

A pályázati díjazása: A verseny időtartama alatt minden hónap végén egy munkát díjazunk. A zsűri a verseny legvégén meglepetéssel készül. 

Támogatók - zsűri: Békéscsabai Médiacentrum Kft., Szőke és Társai Kft., Famíliatészta, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezete.

További programok »

FEL