Egyeztettek a békéscsabai, Tulipán utcai tárolóépület ügyében

2023. január 30. 16:39 | behir

Január 27-én a Tulipán utcai tárolóhelyiséget használó lépcsőházak közös képviselőinek, valamint az önkormányzat szakembereinek a részvételével egyeztetést tartottunk az említett ingatlan jövőjéről – számolt be a körzet képviselője, Fülöp Csaba.

Az 1960-as években épült, önkormányzati tulajdonban lévő Tulipán utcai ingatlanban 2 garázs és 8 tárolóhelyiség található. A Tulipán utca 2., 4., 6., 8. és a Vécsey utca 7. számú lépcsőházak lakói évtizedek óta, szívességi alapon használják az említett ingatlan különböző helyiségeit, valamint itt találhatóak a Tulipán utca 2., 4. és 6. számú lépcsőházak hulladékgyűjtő edényei is.
 
– Az épület állaga rendkívüli módon megromlott, a falazat és a födém is rossz allapotba került az elmúlt időszakban. Az ingatlan hátsó fala, amely határos a Szigligeti utcai óvoda udvarával, megmozdult, így az épület rossz állapota már veszélyezteti az óvodát is. A megromlott műszaki állapotra és a szívességi használatra tekintettel a közeljövőben végleges megoldást kell találni a tároló sorsát illetően. Az érintett lépcsőházak lakói első körben egy hónapon belül nyilatkozni fognak a használatról, így valós képet kapunk a jelenlegi helyzetről. Fontosnak tartom, hogy megnyugtató megoldás szülessen a Tulipán utca 2., 4. és 6. számú lépcsőházak hulladékgyűjtő edényeinek jövőbeni elhelyezése ügyében is, amelyre több alternatíva is kínálkozik – fogalmazott a közösségi oldalán Fülöp Csaba önkormányzati képviselő. 

További programok »

FEL