Díjeső az ünnepi megyegyűlésen

2019. március 8. 17:38 | Szabó Rita

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve tartotta meg ünnepi megyegyűlését pénteken, Békéscsabán. A rendezvényen hat elnöki díjat is kiosztottak. 

 

 

Zalai Mihály, a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke köszöntőjével vette kezdetét az ünnepi megyegyűlés. Ezt követően Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője beszédében emlékeztetett  arra, hogy mi mindent köszönthetünk a forradalom és szabadságharcnak, ami gyermekként, felnőttként és akár aggastyánként is megdobogtatja a szívünket.

 

A Calandrella Kamarakórus fellépése a ünnepi ülésen (fotó: Kovács Dénes )

 

Erdős Norbert európai parlamenti képviselő köszöntőjében felidézte a forradalom és szabadságharc eszmeiségét, továbbá a nemzeti összetartásra hívta fel a figyelmet.

– Simogató március. Elődeink többen is használták már ezt a metaforát irodalmi és zenei művekben. A szókapcsolat születése és alkotója homályba vész. Nekünk, magyaroknak azonban többszörösen is gyönyörű ez a szóösszetétel. Örökre emlékezteti az utókort a semmivel össze nem hasonlítható szent forradalmunk és szabadságharcunk hőseire és áldozataira is - fogalmazott Erdős Norbert.

A rendhagyó gyűlésen elismerésben részesült dr. Igricz Mária, a megyei katasztrófavédelem hatósági osztályvezetője, dr. Bede Sándor, Békéscsaba rendőr-kapitánya, Nagy Gyula nyugalmazott gyógypedagógus, Kárász László megyei vezető mentőtiszt, az onkológiai központ csapata és a telekgerendási Szent Anna idősek otthonának három munkatársa. A díjazottakról kisfilm is készült, melyben eddigi munkásságukat és eredményeiket méltatták.

 

További programok »

FEL