Az év vállalkozóit és kézműveseit is díjazták a küldöttgyűlésen

2019. május 15. 16:04 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kedden tartotta a 34. küldöttgyűlését a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. A tanácskozáson átadták a szervezet elnöksége által alapított díjakat is.

 

 

Az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozója Győri Árpád bádogosmester lett, aki többek között a Gyulai Almásy-kastély fedéséért és bádogos munkáiért vehette át az elismerést.

– Nagyon büszke vagyok az elismerésre. Próbálom a fiataloknak tovább adni a tudásomat és népszerűsíteni minden fórumon a kihalófélben lévő szakmánkat azért, hogy minél többen  vigyék tovább ezt a gyönyörű, ősi mesterséget. Eziránt nagyon elkötelezett vagyok – mondta el Győri Árpád.

A rendezvényen Dr. Gyalog Sándor Emlékdíjjal tüntették ki Szabó Gézát. A megyei kamara ipari tagozatából választott alelnökét több évtizedes kamarai munkásságáért ismerték el.

– Megtiszteltetés, nagy öröm egy ilyen elismerés. Jó célért, jó csapatban dolgozni öröm, de az, hogy észreveszik és díjazzák az eredményes munkát, az nagy dolog – fogalmazott Szabó Géza.

Az év megyei ipari vállalkozása a Royal Nyomda Kft. lett, a díjat az ügyvezető tulajdonos Balog Miklós vette át. Bődi János okleveles szerkezetépítő mérnök, vezető építész és tartószerkezeti tervező a ma már legrégebbi

" target="_blank" rel="noopener">magyar családi magánvállalkozás, az INTEGRÁL Építő Zrt. tulajdonosaként vehette át az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója elismerést. "Az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója" kategóriában Vincze Jánosné, a
" target="_blank" rel="noopener">Kisvendéglő a Hargitához tulajdonosa kapta a díjat.

– Mi nem vagyunk igazán szakmabeliek, inkább a szívünk választotta ezt a hivatást. Éppen ezért ez nagy elismerés számunkra és nagyon boldogok vagyunk. Nem is gondoltam, hogy ilyen elismerés övezi a munkánkat – mondta el a vendéglő tulajdonosa.

A 34. küldöttgyűlésen az elismerések átadása mellett többek között elfogadták a megyei kamara 2018-as tevékenységéről, gazdálkodásáról és az egyszerűsített éves beszámolóról szóló előterjesztést. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sikeres évet zárt, hiszen a magyar gazdaság is jól teljesített – fogalmazott a megyei elnök.

– Az a legfontosabb, hogy folytassuk azt a szolgáltató jellegű munkát, amely – úgy gondolom – 2018-ban kiteljesedett. Szélesebb körben tudjuk átadni azokat az ismereteket és impulzusokat a vállalkozóknak, amelyek a sikeres gazdaság működéséhez szükségesek – emelte ki Orosz Tivadar. A megyei elnök hozzátette: a helyi és az országos kamara idén is azon dolgozik, hogy úgy befolyásolja mind a gazdasági, mind a jogi környezetet, hogy az minél kedvezőbb legyen a vállalkozások számára.

További programok »

Gazdaság

Mit mond önről a digitális profilja? – 5 dolog, amire érdemes odafigyelnünk

A megfelelő tanulmányok és szakmai gyakorlat elengedhetetlen a kívánt állás megszerzéséhez, azonban ma már nem biztos, hogy csupán ezek elegendőek is. Napjainkban egyre fontosabbá válik az is, hogy meg tudjuk különböztetni magunkat a többi jelölttől: azaz legyen egy jól körülhatárolható, könnyen felismerhető személyes márkánk.
2019. július 19. 12:47
FEL