Díjakat osztott ki az Iparkamara a békéscsabai küldöttgyűlésen

2022. május 6. 11:50 | Papp Ádám Sándor

Négy kategóriában adták át a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat a kamara küldöttgyűlésén csütörtökön a Békéscsabán. Az eseményen továbbá elfogadták a szervezet 2021. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról szóló beszámolót, de az idei költségvetés tervezetét is áttekintették a jelenlévők.

A csütörtöki eseményen elsőként a kamara elismeréseit adták át. 2021-ben az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozója Kurilla Olivér köröstarcsai egyéni vállalkozó lett, aki 2018-ban alapította meg a Kurilla-Bútor Kft-t. Az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója elismerést Farkas Éva Dorottya érdemelte ki, aki családi vállalkozását 2008-ban alapította meg Mezőkovácsházán. A díjazott fiával, Márta Attilával közösen működteti az Aranykacsa éttermet. Az Év Békés Megyei Ipari Vállalkozása díjat 2021-ben a kondorosi Lak-Alarm Kft kapta, az elismerést a cég egyik tulajdonosa, Zsjak Zoltán vehette át. A BMKIK az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója díjat Kukla Imrének ítélte, aki a békéscsabai Solargroup Energy Kft. ügyvezető igazgatója és a cég tulajdonosa is egyben. 

A díjak átadását követően napirendre került a BMKIK 2021-es évi tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló éves beszámoló, de az idei programterv és költségvetési tervezet megvitatása és elfogadását is megtárgyalták a jelenlévők. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt nem volt egyszerű számukra sem a 2021-es esztendő. Leszögezte: a kamara eredményes működése mindig attól függ, hogy a gazdaság állapota, eredményei milyenek.

– Ahhoz képest, hogy 2020-ban három hónapig le is állt a gazdaságunk, amely komoly veszteséget okozott a magyar gazdaságnak, költségvetésnek és a vállalkozóknak is. 2021-ben örvendetes, hogy 7,1 százalékkal nőtt a gazdaság, elég hamar helyreállt a foglalkoztatási helyzetünk. Fellendültek a beruházások, európai szinten a legmagasabb beruházási rátát valósítottuk meg tavaly. Jó az irány, de továbbra is azon dolgozunk, hogy a 2020-as visszaesést pótolni tudjuk. Tavaly fontos szerepe volt a forrásszerzésnek: a kamara egyik kulcs terméke a Széchényi kártya program, amely rendkívül népszerű volt a megyei vállalkozásoknál. 2020-hoz képest 2021-ben ötszörös volt az igény a program kapcsán és mintegy 14 milliárd forint hitel kihelyezése történt a megyében is. Ezek nagyon fontos fejleményei a tavalyi évnek – hangsúlyozta Orosz Tivadar.

További programok »

Itthon

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL