Új mestereket köszöntöttek Békéscsabán

2019. november 9. 18:48 | Sipos Gábor

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hagyományosan novemberben tartja mesteravató ünnepségét. A komoly presztízsű rendezvényt több mint 200 fő részvételével a Phaedra Rendezvényközpontban tartották meg, pénteken este

Tapasztalat, tanulás, gyakorlat ötvöződik a mestercímben. Az elmúlt 19 évben 1350 mesterlevelet adtak át a Békés Megyei Iparkamaránál. Az idei évben 15 szakma 127 mesterének adományozták a mester címet. Az eseményen mintegy kétszáz meghívott vendég vett részt. A fiatal mesterek egyenként vehették át mesterleveleiket, majd szalagjaikkal feldíszíthették az iparkamara zászlóját. Lipták-Pikó György is új mesterként távozhatott az estéről:

- Úgy gondolom, hogy mindennek van egy lépcsője és van egy szint, ahová el kell jutni. Nálunk ez egy tradíció, édesapám is ács. Úgy gondoltam, hogy miután én megcsináltam a szakmunkás bizonyítványt jó sok évvel ezelőtt, magasabb szintre szeretnék lépni, képviselve ezzel a szakmát és a családi vállalkozást – hangsúlyozta az ács-állványozó mester.

- Régi gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy autószerelő lehettem és ennek a szakmának ez a beteljesülése. Mindemellett a tudást, amit évek alatt megszereztem, át tudom adni a leendő tanítványaimnak is – mondta Murzsicz András autószerelő mester, aki péntek este vette át friss mesterlevelét. Az ünnepségen 15 arany, ezüst és bronzkoszorús mestert is díjaztak, akik elismerő plakettet vehettek át több évtizedes, fedhetetlen és precíz munkájuk elismeréseként.

- Ösztönözni szeretnénk mindenkit, hogy minél több jó szakember legyen Magyarországon és minél több mester képezze a fiatalokat életük végéig. Ennek szól ez a rendezvény – hangsúlyozta dr. Orosz Tivadar a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiadványa, a Mesterlevél című könyv az idei évben is elkészült. Ezt frissen végzett mesterek is megkapták emlékül.

Az iparkamara idén is kiadta a mesterképzés évkönyvét, a Mesterlevél 2019. című kiadványt, amelyet az ünnepségen adtak át a mestereknek, oktatóknak, partnereknek.

A könyv létrejöttében nyújtott támogatást több megyei település és a megyei önkormányzat is, nevezetesen:

gyémánt fokozatú támogató: Békéscsaba Megyei Jogú Város

kiemelt támogató: Békés Megyei Önkormányzat

arany fokozatú támogató: Csorvás Város Önkormányzata, Mezőberény Város Önkormányzata, Orosháza Város Önkormányzata

ezüst fokozatú támogató: Sarkad Város Önkormányzata

bronz fokozatú támogató: Gyomaendrőd Város Önkormányzata, Újkígyós Város Önkormányzata

További programok »

FEL