Békéscsabai Százak – a Békés Megyei Könyvtár felhívása

Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója kapcsán a Békés Megyei Könyvtár szeretne megemlékezni a város híres személyeiről. A Békéscsabai Százak életét kívánják összefoglalni egy-egy szócikkben.

A könyvtár kéri mindazokat, akik információval, adattal, történettel, fotóval, dokumentummal (születési anyakönyvi kivonat, oklevél, bizonyítvány…) vagy egyéb forrással rendelkeznek valamelyik személyről, azt jelezzék a bmk@bmk.hu e-mail címen, személyesen az emeleti olvasóteremben vagy a könyvtár Facebook-oldalán.

Önkéntes szócikkírókat is szívesen fogadnak, akik a felsorolt módok valamelyikén jelezhetik szócikkírási szándékukat. A szócikkírásról bővebb információ olvasható a bekeswiki.bmk.hu oldalon, illetve személyesen is tájékoztatást tudnak adni.

A könyvtár jelezte, hogy a lista nem teljes, ezért szívesen fogadnak javaslatokat is a Békéscsabai Százak közé.

Az elkészült szócikkeket a BékésWiki online helyismereti enciklopédiába töltik fel képekkel, dokumentumokkal, forrásokkal és kapcsolódó irodalomlistával.

Egy-egy szócikkben – a forrásdokumentumoktól függően – próbálják maximum 4500 karakterben összefoglalni az illető személy életét, felsorolni a Békés megyei vonatkozású emlékeit (emléktábla, szobor, utca, stb.), fotókat közölni, valamint felsorolni a felhasznált irodalomlistát és a kapcsolódó, egyéb irodalmakat és internetes hivatkozásokat is.

A minden szempontból teljesnek tekinthető Lischka Lipótról szóló szócikk itt tekinthető meg: http://bekeswiki.bmk.hu/index.php/Lischka_Lip%C3%B3t_(1867-1938)

A Békéscsabai Százak listája ide kattintva érhető el.

Megosztás:

Címke: , , , ,