2025 nyarára teljes hosszában elkészül az M44-es

2023. július 6. 09:13 | behir.hu

Békés vármegye “láthatósága”, fejlődése, gazdasági lehetőségei szempontjából létfontosságú a megközelíthetőség javítása, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes szerint 2025 nyarára teljes hosszában elkészül az M44-es.

A kormány elkötelezett a békéscsabai repülőtér bővítése mellett, folyik a Lökösháza-Békéscsaba vasútvonal modernizálása, és épül az M44 gyorsforgalmi út utolsó két szakasza. A késő estébe nyúlt hétfői parlamenti ülésen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az Építésügyi és Közlekedési Miniszterhez intézet kérdést, melyben arra kért választ, hogy mikor közlekedhetünk végig gyorsforgalmi úton az M5-ös autópályáig.

– A szaktárca képviseletében Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes tett határozott ígéretet arra, hogy 2025 nyarára teljes hosszában elkészül az M44-es, de ezzel párhuzamosan a 44-es főút egyes szakaszai is megújulnak, illetve megújultak. Így tehát gyorsabbá, és egyben biztonságosabbá is válik Békés vármegyéből, és Békéscsabáról a közúti közlekedés az ország nyugati része felé – fogalmazott az országgűlési képviselő.

Forrás: Herczeg Tamás

További programok »

Ipar

Mutasd a ruhád, megmondom... hogyan hasznosítsd újra!

A mai világban már napi téma a fenntarthatóság, de a ruhaipar még nem tartozik a legfenntarthatóbb iparágak közé. Mengyán Eszter a Békés Megyei Könyvtárban tartott foglalkozásán olyan módszereket, lehetőséget mutatott meg az érdeklődőknek, amelyek klímasemleges alternatíváknak nevezhetők.
2024. április 26. 08:06
FEL