Van sütnivalónk – Süssön ki valamit a BMC gasztronómiai pályázatára!

2020. május 15. 16:23 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Médiacentrum gasztronómiai pályázatot hirdet VAN SÜTNIVALÓNK címmel. A feladat egy otthoni recept elkészítése, amelyet fotón is meg kell örökíteni. A nyertesek értékes ajándékcsomagot kapnak. A kezdeményezéshez több Békés megyei vállalkozás is csatlakozott.

A behir.hu, a Csabai Mérleg és a 7.TV kiadója, a Békéscsabai Médiacentrum (BMC) gasztronómiai pályázata főként azokat szólítja meg, akik otthon töltik az idejüket, és szeretnek sütni és főzni.

A pályázat célja, az, hogy megmutassuk a helyi értékeinket. Azt kérjük a résztvevőktől, hogy helyi alapanyagokból készítsék el azokat az ételeket, amelyeknek a fotóit elküldik nekünk. Nagyon fontos, hogy a fotón szerepeljen az elkészítő, tehát maga a szakács is! A felhívás májustól él és szeptemberig tart. Minden hónapban egy győztest jutalmazunk, végül egy meglepetéssel is készülünk – árulta el Diós Zsolt, a BMC ügyvezetője. 

 

 

A verseny fővédnöke, Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács elmondta, hogy a program lehetőséget nyújt arra, hogy jobban megismerjük a saját településünkön, a megyénkben élőket, a megyei termékeket. 

 

 

A pályázatot a Szőke és Társai Kft., illetve a mezőberényi Famíliatészta Kft. is támogatja. 

 

Galéria

 

– A segítségnyújtás a cégünk profilja. Az értékképviseletünkben első helyen szerepel az egymásra való odafigyelés – fogalmazott Kovácsné Nagy Krisztina a Famíliatészta Kft. marketing vezetője.

 

 

A kezdeményezés mellé a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is odaállt. Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke kiemelte, hogy az ötletet és ezt a programot próbálják országos szintre emelni, hiszen a kamara budapesti központja is érdeklődést mutatott rá. A további tervek között az szerepel, hogy több megyében is megrendezzék ezt a pályázatot. 

 

 

A verseny részletes leírása:

A Békéscsaba Médiacentrum pályázati felhívása – felnőtteknek!

 

A pályázók köre:

A versenyen részt vehet minden Békés megyei felnőtt.

 

A pályázat benyújtása:

A munkát szerkesztoseg [kukac] bmc.media.hu címre várjuk.

Az e-mail tárgyában szerepeljen a VAN SÜTNIVALÓNK jelige!

 

Határidő: 2020. szeptember

 

A pályázat tárgya:

Esztétikus, díszített süteményeket, desszerteket, tortákat, ételeket, elkészítve, kreatív kiegészítőkkel és az étel elkészítőjével együtt lefotózva, mellékelt ételrecepttel csatolt fájlként, szövegszerkesztő programmal készült dokumentumban kell elküldeni a megadott e-mail címre.

Kérjük a versenyzőket, hogy csak saját készítésű ételekkel pályázzanak!

 

A pályázat időtartama:

A verseny a kihirdetéstől 2020 szeptemberig tart.

 

Pályázati díjazás:

A verseny időtartama alatt minden hónap végén egy legjobb munka kerül díjazásra.

A zsűri a verseny legvégén meglepetéssel készül. 

 

Támogatók - zsűri:

Békéscsabai Médiacentrum Kft., Szőke és Társai Kft., Famíliatészta, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezete.

További programok »

FEL