Vigyázz, kész, süss, főzz! Kihirdettük a Van sütnivalónk! első nyerteseit

2020. július 31. 16:46 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. Van sütnivalónk címmel hirdetett pályázatot, melyre szép számmal érkeztek nevezések. Nyitányként a júniusi és a júliusi hónap két első, illetve két különdíjasait jutalmazták. A verseny nem ért véget, szeptember végéig bárki nevezhet!

A Van sütnivalónk című pályázat célja, hogy a Békés megyei lakosság aktívabb legyen a konyhában, minél több helyi alapanyagból főzzön, ezt pedig a zsűri megyei alapanyagokból összeállított csomagokkal jutalmazza. A pályázat fővédnöke, Prohászka Béla a díjátadón gratulált az első nyerteseknek. A verseny támogatói a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Famíliatészta Kft., a Szőke és Társai Kft., valamint a Békéscsabai Médiacentrum Kft., melyek több csomaggal is készültek a nyerteseknek.

– Jó ötletnek tartjuk, hogy a Békés megyei termékeket támogassuk a verseny keretein belül. Olyan szorgalmas emberek élnek Békés megyében, akiket személy szerint és foglalkozásukat tekintve is be kell mutatni. Az ő termékeikből állítottuk össze a díjakat. Fontosnak tartom, hogy minél többen gazdálkodjanak a konyhában a helyben megtermelt értékekből – fogalmazott Bozó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei alelnöke.

– A tészta fontosságára hívnám fel a figyelmét mindenkinek. A mi tésztánk helyi farmok tojásaiból, helyi búzalisztből készül, amelyhez már csak jó felhasználási ötletek kellenek. Mindenkit arra ösztönzök, hogy minél több ételt készítsen Békés megyei alapanyagokból és küldje be a Békéscsabai Médiacentrum e-mail címére, mert fantasztikus nyereményekre lehet szert tenni – tanácsolta Kovácsné Nagy Kriszta, a Faíliatészta Kft. marketing vezetője. 

 

Galéria

 

A Szőke és Társai Kft. rendkívül nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. Mivel a lehetőségeik engedik, felelős nagykereskedőként úgy érzik, példát kell mutatniuk. Hisznek abban, hogy nagylelkűséggel és önzetlenséggel lehetnek igazán boldogok. Jelenleg, ebben a feszült és kiszámíthatatlan helyzetben még inkább szükségesnek érzik mások támogatását.

Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője a verseny folytatására hívja fel mindenki figyelmét, hiszen nevezni szeptember végéig lehet. 

A díjazottak közül többen is elmondták, hogy a főzés és a sütés fontos az életükben. Medovarszki Tímea, a júliusi első helyezett egyre többet segít édesanyjának a konyhában és elárulta azt is, hogy leginkább süteményeket szeret készíteni.

– Nagyon szeretek sütni és főzni is, de úgy érzem, hogy az előbbi áll hozzám közelebb. Évek óta én készítem otthon a tortákat, két éve formatortákat is sütök – mondta Pete Anita, a júniusi hónap első helyezettje. 

Pete Norbert úgy nyilatkozott, hogy családi hagyomány a hétvégi csirkepörkölt-főzés, így annak a receptjét tanulta meg a leghamarabb. A húsfélék állnak hozzá a legközelebb. Egyik specialitásával, a csilis-csípős tejszínes csirkével nyerte el az egyik különdíjat.

– Gyakran sütünk és főzünk együtt otthon, ezért úgy gondoltuk, hogy belevágunk ebbe a pályázatba. Amikor a fiammal elkészítettük a süteményt, nem gondoltuk azt, hogy ilyen nagy elsimerésben részesülünk a munkánkért. Személy szerint nagyon hálás vagyok a szerkesztőségnek és a támogatóknak is – tette hozzá Simonné Kiri Ildikó júliusi különdíjas. 

A feladat továbbra is egy otthoni recept elkészítése, amelyet fotón kell beküldeni a szerkesztoseg@bmc.media.hu e-mail címre, a levél tárgyában pedig szerepelnie kell a VAN SÜTNIVALÓNK jeligének. A részletes pályázati felhívást ide kattintva találja meg.

További programok »

FEL