A behir.hu, a Csabai Mérleg és a 7.TV kiadója, a Békéscsabai Médiacentrum (BMC) Főzzünk együtt című gasztronómiai magazinja augusztus elsején debütál első epizódjával. Célunk az, hogy a termőföldekről, üzemekből egészen a konyháig végigkísérjük útjukon a helyben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, illetve Békésben készült alapanyagokat, miközben bemutatjuk a termelőket is.
Az első részben a sárgadinnyével foglalkozunk, egészen a termőföldtől, a fólián át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának konyhájáig, ahol egy rendkívül szokatlan étel készül majd a gyümölcsből. Az adás augusztus elsején a 7.TV-n látható először, 19:20-tól.
– Fontos, hogy ismerjük a helyi adottságokat és lehetőségeket. Nem kell messzire mennünk, ha jó alapanyagokat keresünk a konyhánkba. A magazin abban is segít, hogy kiszélesedjen a látókörünk, jobban megismerjük a helyi embereket, cégeket, piacokat, üzemeket. Így kölcsönösen tudjuk egymást segíteni, hiszen ha jó alapanyagot vásárolunk itt helyben, azzal a helyi gazdaságot, termelőket támogatjuk. Együtt, közösen – fogalmazott az olimpiai aranyérmes és Venesz-díjas mesterszakács, Prohászka Béla, akinek segítségével epizódról epizódra új és különleges ételeket mutatunk be nézőinknek.
Folytatódik a "Van sütnivalónk"!
A Van sütnivalónk című pályázat szeptember végéig tart, és bárki részt vehet a pályázaton, aki Békés megyében él. A pályázatban azt kérjük olvasóinktól, hogy vegyék elő a család kedvencének receptjét, főzzék vagy süssék meg, küldjék el nekünk a receptet és fényképezzék le az elkészítést vagy a végeredményt. Mindezt értékes nyereményekkel honoráljuk! Az első díjátadó időpontja július 30-án lesz a BMC-ben.
– A pályázat célja helyi értékek bemutatása. Azt kérjük a résztvevőktől, hogy helyi alapanyagokból készítsék el azokat az ételeket, amelyeknek a fotóit elküldik nekünk – mondta el Diós Zsolt, a médiacentrum ügyvezetője.
A verseny részletes leírását ide kattintva találja meg.