Debütál a 7.TV gasztronómiai magazinja, de folytatódik főzős pályázatunk is!

2020. július 29. 14:42 | Csiffáry Zsuzsanna

A 7.tv új magazinnal kedveskedik azoknak, akiket érdekel a helyi mezőgazdaság, s az, hogy a helyi termékekből, hogyan lehet otthon is különleges, egészséges ételeket készíteni. Ezzel párhuzamosan továbbra is zajlik Van sütnivalónk című pályázatunk, melynek első díjazottjait értékelte a zsűri.

A behir.hu, a Csabai Mérleg és a 7.TV kiadója, a Békéscsabai Médiacentrum (BMC) Főzzünk együtt című gasztronómiai magazinja augusztus elsején debütál első epizódjával. Célunk az, hogy a termőföldekről, üzemekből egészen a konyháig végigkísérjük útjukon a helyben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, illetve Békésben készült alapanyagokat, miközben bemutatjuk a termelőket is.

Az első részben a sárgadinnyével foglalkozunk, egészen a termőföldtől, a fólián át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának konyhájáig, ahol egy rendkívül szokatlan étel készül majd a gyümölcsből. Az adás augusztus elsején a 7.TV-n látható először, 19:20-tól.

 

 

– Fontos, hogy ismerjük a helyi adottságokat és lehetőségeket. Nem kell messzire mennünk, ha jó alapanyagokat keresünk a konyhánkba. A magazin abban is segít, hogy kiszélesedjen a látókörünk, jobban megismerjük a helyi embereket, cégeket, piacokat, üzemeket. Így kölcsönösen tudjuk egymást segíteni, hiszen ha jó alapanyagot vásárolunk itt helyben, azzal a helyi gazdaságot, termelőket támogatjuk. Együtt, közösen – fogalmazott az olimpiai aranyérmes és Venesz-díjas mesterszakács, Prohászka Béla, akinek segítségével epizódról epizódra új és különleges ételeket mutatunk be nézőinknek. 

 

Galéria

 

Folytatódik a "Van sütnivalónk"!

A Van sütnivalónk című pályázat szeptember végéig tart, és bárki részt vehet a pályázaton, aki Békés megyében él. A pályázatban azt kérjük olvasóinktól, hogy vegyék elő a család kedvencének receptjét, főzzék vagy süssék meg, küldjék el nekünk a receptet és fényképezzék le az elkészítést vagy a végeredményt. Mindezt értékes nyereményekkel honoráljuk! Az első díjátadó időpontja július 30-án lesz a BMC-ben.

– A pályázat célja helyi értékek bemutatása. Azt kérjük a résztvevőktől, hogy helyi alapanyagokból készítsék el azokat az ételeket, amelyeknek a fotóit elküldik nekünk – mondta el Diós Zsolt, a médiacentrum ügyvezetője. 

A verseny részletes leírását ide kattintva találja meg.

További programok »

FEL