Pete Norbert barátnője javaslatára indult a Van sütnivalónk című pályázaton. Elmondása szerint kár lett volna kihagynia a versenyt, főleg, hogy a zsűri különdíjban részesítette az ételét. A paprikás, tejszínes, chilis csirkéje havonta többször az asztalra kerül, így könnyen eldöntötte, hogy ezt készíti el.
Íme a recept, ha ön is elkészítené a különdíjas Pete Norbert paprikás, tejszínes, chilis csirkéjét.
Hozzávalók
- 1 egész csirkemellfilé
- 200 ml főzőtejszín
- 1 kis pohár tejföl
- 1 db kaliforniai paprika
- 1/2 csomag tészta
- 1 ek liszt
- 1 ek őrölt paprika
- 1 db leveskocka
- chili, cayenne bors és római kömény
- fokhagymapor, szárított petrezselyem
- só, bors
A megmosott és felkockázott csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Attól függően, hogy mennyi levet enged, hozzáadunk egy kevés vizet és a leveskockát. Ha már elfőtte a levét pirítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a tejszínt és a fűszereket.
Nagyjából 20 percig főzzükj, ha szükséges pótóljuk a vizet. Ez idő alatt egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a tejfölben és vékony csíkokra szeljük a paprikát. Ezután néhány kanál forró szószt keverünk a habarásba és hozzáadjuk a csirkéhez, amitől jól besűrűsödik majd. Szükség esetén nagyon kevés vízzel hígítjuk.
Utolsó lépésként beletesszük a csíkozott paprikát és kavarás mellett kb. 5 percig rotyogtatjuk. Hozzáadhatjuk a paprikát. Főtt tésztával tálaljuk (orsó, szarvacska, penne, rövidcső).