Van sütnivalónk! Újabb díjátadás a BMC-ben

2020. szeptember 3. 08:53 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Médiacentrum által indított Van sütnivalónk! című pályázat második díjátadóján öten vehették át nyereményüket. A médiacentrum ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy a pályázat célja a helyi termelők, valamint a Békés megyei lakosok támogatása.

A pályázatra többen is beküldték receptjeiket, amit a zsűri és a támogatók értékeltek. 

Szebegyinszki Richárd BMC- Szőke és társai különdíjban részesült. csirketortával pályázott a versenyre, amelynek két fő alapanyaga a csirkemell illetve a tojás. Atlétikaedző lévén mind a két hozzávaló nagyon fontos szerepet játszik az étrendjében, jó lehetőségnek találta, hogy ezt a Van sütnivalónkban is megmutassa.  

Az augusztusi hónap különdíjasa Sinkovicz Ágnes lett, aki elmondta, hogy gyakran süt tortát és szeret kreatív díszítésű édességeket készíteni.

– Most egy citromos máktortával indultam, amit nagyapám születésnapjára sütöttem, mert neki ez a kedvence. A születésnapokon szoktam sütni, szeretem saját készítésű süteményekkel meglepni a szeretteimet, hogy ezzel is örömet szerezzek nekik – mondta el a versenyző. 

Pribelszki Péterné Ildikó a kovászos uborkás sajtkrémjével lépett a dobogó harmadik fokára. A receptet most próbálta ki először. Ezt a krémet pirítóssal ajánlja reggelire, vagy egy könnyed vacsorának. 

Szekeres Lajosné Klára szedres-málnás tortájával lett a verseny második helyezettje. Több gasztronómiai pályázaton is részt vett, és folyamatosan keresi a hasonló lehetőségeket. Családja örömére, sokat süt, legyen az szuflé, képviselőfánk, és torta. 

Szilágyi Márta egy háromemeletes barackos-túrós tortával pályázott, és ezzel sikerült az első helyre kerülnie. 

Kovácsné Nagy Krisztina a Famíliatészta Kft. marketing vezetője fontosnak tartja az összefogást, és egymás támogatását. A verseny másik támogatója, Szőke Tamás kiemelte, hogy a pályázat minden korosztályt megmozgatott, ami mindenkinek jó, hiszen így a családok is segítséget kapnak. 

– Augusztusban többen pályáztak és mindenki nagy kreativitásról tett tanúbizonyságot – tette hozzá Prohászka Béla a Van sütnivalónk! pályázat fővédnöke, aki mindenkit buzdít a pályázaton való részvételre. 

– A legfontosabb célunk a pályázattal az, hogy a helyi termelőket támogassuk. A mindennapi vásárlásaink során, ne olyan élelmiszereket, válasszunk a konyhánkban, amelyek több száz vagy ezer kilométert utaztak idáig. Részesítsük előnyben a helyi mezőgazdászok, zöldségesek, gyümölcstermelők termékeit – nyilatkozta Diós Zsolt a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezető igazgatója. 

A zsűri szeptemberben is várja a pályamunkákat. A médiacentrum az októberi döntőn újabb nyereményátadóra hívja majd a legjobbakat.

 

Galéria

További programok »

FEL