Sinkovicz Ágnes a Van sütnivalónk című pályázat legújabb különdíjasa nem sokat várt a sütéssel. Mindenkit buzdít a versenyzésre. Íme az ő recepjte:
Házi barackos túrós tésztafelfújt
20 dkg 8 tojásos lebbencs família tészta,
50 dkg krémes házi túró,
1 dl tejföl,
12 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
1 csipet só,
3 tojás sárgája,
4 tojás fehérje,
2 db barack,
vaj a tál kikenéséhez,
porcukor, házi baracklekvár a tálaláshoz
"A lebbencstésztát (amit a Famíliatésztától kaptam), lobogó forró vízben megfőztem, majd az ajándék szűrőmmel (amit a Szőke és Társai Kft.-től kaptam) leszűrtem. A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítettem. Közben kivajaztam a mázas cserép tepsimet, amit szintén nyereményként kaptam. A krémhez kikevertem a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgattam a kockára vágott barackokat, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül óvatosan összeforgattam a felvert tojásfehérjehabbal. A cserép tepsibe terítettem a masszát, és kb.30 percig sütöttem amíg a teteje megpirult. Porcukorral és házi baracklekvárral tálaltam."
– Számomra nagyon hasznos és praktikus ajándékokat kaptam, mert sokat sütök főzök. A sütőtál az egyik kedvencem nagyon szerettem volna már venni egyet, a tészta díszítőit sokszor fogom használni – nyilatkozta Szekeres Lajosné a Van sütnivalónk című pályázat 2. helyezettje. Ez az ő receptje:
Színes dinnyetorta sajtkrémes túróval
15 dkg darált háztartási keksz,
12,5 dkg olvasztott vaj,
250 g túró,
250 g mascarpone,
450 g tejföl,
2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vanília aroma kivonat,
csipet só,
25 dkg kockákra vágott, kimagozott, sárga bélű görögdinnye,
25 dkg piros bélű görögdinnye,
1 csomag zselé fix, 1 csomag fehér tortazselé por,
1 csomag vaníliás pudingpor,15 dkg porcukor,
2 evőkanál kristálycukor.
Elkészítés
Veszünk, egy 26 cm tortaformát, amit kikenünk olajjal, majd sütőpírral kibéleljük az alját. A darált kekszre ráöntjük az olvasztott vajat, majd összegyúrjuk és a tortaformába nyomkodjuk. Egy tálba beleöntjük, a túrót villával összetörjük, majd a tejfölt és a sajtkrémet, a zselé fixet, a pudingport, a csipet sót és a cukrot, és habverővel simára keverjük. A kekszes alapra simítjuk és hűtőben hagyjuk megdermedni. Ha megdermed a sajtkrémes túrótortánk, akkor kirakjuk a tetejét a lecsepegtetett dinnye kockákkal. A tejére elkészítjük a fehér tortabevonot. A torta port 250 ml hideg vízzel elkeverjük, 2 evőkanál cukorral és felfőzzük addig, amíg felforr. Hagyjuk hűlni addig többször megkeverjük, ha elkezd sürűsödni akkor a torta közepébe öntjük, és szépen szétfolyik a torta tetején.