Újabb pontok reményében utazik a Békéscsaba 1912 Előre Szentlőrincre

2021. április 10. 11:08 | Papp Ádám Sándor

Vasárnap a tabella utolsó előtti helyezettjéhez látogat a Békéscsaba 1912 Előre együttese a labdarúgó NB II 32. játéknapján. A viharsarki együttes a válogatott szünet óta egy győzelemet és egy döntetlent játszott hazai környezetben, a Szentlőrinc otthonában pedig tovább gyarapítaná pontjainak számát.

Nyolc napon belül harmadszorra lép pályára a Békéscsaba 1912 Előre együttese az NB II-ben, miután a lilák április 4-én a DEAC ellen győztek 3:0-ra, majd április 7-én 1:1-et játszottak a Csákvárral szemben. A lilák eredményeiknek köszönhetően megőrizték 40 ponttal a 12. pozíciójukat, 3 egységgel a 13. Szeged és a 14. Dorog előtt.

Preisinger Sándor együttese az előző két mérkőzésen megszerzett négy pont ellenére kevésbé várhatja jó előjelekkel a szentlőrinci kirándulást, újabb játékosokkal bővült a sérültek listája. A Csákvár elleni mérkőzés első félidejének közepén Máris Dominik jelezte, hogy nem tudja folytatni, az ő játéka kérdéses vasárnap, míg Babinyecz Balázs sérülése komolyabbnak mondható: a játékos felépülése az Előre hivatalos oldala szerint hónapokat vesz majd igénybe. Tovább nehezíti a lilák helyzetét, hogy Paudits Patrik napok óta csak kötéssel a lábán, bicegve tud közlekedni. Az új sérülteket leszámítva biztosan nem lép pályára vasárnap Hursán György, Gránicz Patrik és Pilán Márkó, de Mészáros Márk sem, miután kiújult a játékos korábbi sérülése.

Ami a Szentlőrinc együttesét illeti, 31 forduló alatt 31 pontot gyűjtött a bajnokságban, amellyel jelenleg a kieső zónában tanyázik, a 19. helyen. A hazai együttes számára a Békéscsaba elleni mérkőzés sorsdöntő is lehet, miután a tabella utolsó ötödében 3 megszerzett pont már felrepítheti őket a 15. helyre. A Baranya megyeiek ennek tudatában mindent meg fognak tenni azért, hogy újabb pontokat szerezzenek. A Szentlőrinc a válogatott szünet óta a 10. helyezett Győr és a 18. Kazincbarcika ellen is 0:0-s döntetlent játszott. A házigazdánál kénytelen lesz kihagyni a vasárnapi találkozót Újvárosi Ádám és az idén 4 találatot jegyző Harsányi István, miután mindketten kisárgultak az előző találkozón.

A két csapat legutóbb tavaly október 25-én találkozott a bajnokság 13. fordulójában, a Kórház utcai stadionban. Az a mérkőzés a Szentlőrinc 3:0-s győzelmével zárult Fröhlich Richárd, Nemanja Nikic és Alexander Torvund góljainak köszönhetően. A felek második idénybeli összecsapása április 11-én vasárnap, 16 óra 30 perctől kezdődik a Szentlőrinc SE Sporttelepén.

További programok »

FEL