Labdarúgás: Kazincbarcikán kezdi a tavaszi szezont a Békéscsaba

2023. január 28. 10:13 | Papp Ádám Sándor

Hét hét szünet után ismét tétmérkőzést játszik a Békéscsaba 1912 Előre a férfi labdarúgó NB II-ben. A másodosztály tavaszi szezonjának vasárnapi nyitányán Brlázs Gábor együttese a 13. helyezett Kazincbarcika otthonában lép pályára.

A Békéscsaba 1912 Előre az NB II 2022/23-as kiírásának első felét a kiesőzónában, a 19. helyen zárta, miután december 11-én 1:0-ás vereséget szenvedett a második helyezett Pécs otthonában. A csabai labdarúgók december végén kezdték meg a felkészülésüket a bajnoki folytatásra, a négyhetes alapozást követően pedig az a céljuk, hogy javítsanak a tabellán elfoglalt helyükön.

– Ez egy extrém rövid felkészülési időszak volt, ennek ellenére a tervezett munkát maradéktalanul elvégeztük. Sérülés miatt több játékosunk hagyott ki edzéseket, sőt van, aki csak a héten csatlakozott hozzánk. Ez megnehezítette a dolgunkat, épp úgy, mint az időjárási viszonyok. Az alapozás ideje alatt csak műfüves pályán tudtunk készülni a rengeteg csapadék miatt, de amit terveztünk azt végrehajtottuk, így elmondhatom, hogy jó állapotban várják a játékosok a rajtot – fogalmazott Brlázs Gábor, a csapat vezetőedzője.

A másodosztály 21. fordulójában az utolsó előtti helyen álló Békéscsaba a tizenharmadik pozíciót elfoglaló Kazincbarcika otthonába látogat. A két együttes legutóbb a másodosztály második fordulójában találkozott egymással. Az augusztusi összecsapáson ugyan a Kazincbarcika 1:0-ás előnyben volt, de a Békéscsaba végül fordítani tudott és 6:1-es sikert aratott.

– Abszolút az a célunk, hogy jól kezdjük a tavaszi idényt, bízom benne, hogy elhozzuk a három pontot Kazincbarcikáról. Idehaza megtévesztő eredmény született augusztusban, mert öt gól azért nincs a két csapat között véleményem szerint. Az biztos, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz ezúttal, mint a második fordulóban – mondta Bora György.

A Kazincbarcika – Békéscsaba 1912 Előre másodosztályú labdarúgó mérkőzés vasárnap 13 órától kezdődik a Kolorcity Arénában.

További programok »

FEL