Edzőtáborban folytatja a felkészülést a Békéscsaba 1912 Előre

2023. január 9. 16:25 | Papp Ádám Sándor

Algyői edzőtáborban folytatja a felkészülést ezen a héten a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. A lilák december 28-án kezdték el a négyhetes alapozást az NB II-es bajnokság folytatására.

A csabai labdarúgók az ünnepek előtt egyéni edzésterv alapján dolgoztak, majd a hónap utolsó napjaiban ismét együtt tréningezett a csapat. A lilák január harmadikán már edzőmérkőzést játszottak, az előző hetet pedig egy kétszer 35 perces, egymás közötti összecsapás zárta le. Brlázs Gábor együttese a közel egyhónapos felkészülési időszakot Algyőn edzőtáborban folytatja ezen a héten.

– Anióta elkezdtük a felkészülést, nagy hangsúlyt fektetünk a fizikai munkára. A héten elutazunk egy egyhetes Algyőre, ahol jó lehetőség nyílik az újonnan érkező játékosok számára, hogy jobban megismerjék a csapatot és összeszokjunk a bajnoki folytatás előtt – fogalmazott Lukács Raymond.

A csabaiak vezetőedzője elmondta, hogy nem tudták teljes kerettel elkezdeni a munkát, ugyanis több játékosuk betegséggel küzd. A tréner bízik abban, hogy a január 29-ei, első idei bajnoki összecsapáson mindenki a lehető legjobb fizikai állapotban áll majd rendelkezésre.

– Nagyon rövid a felkészülési idő, négy és fél hét áll rendelkezésünkre, hogy megfelelő állapotba kerüljünk a Kazincbarcika elleni mérkőzésig. Három hetünk maradt, az előttünk álló időszakban lesz még három felkészülési összecsapásunk, de rengeteg munkát el kell még végezzünk a bajnoki folytatásig – emelte ki Brlázs Gábor.

 

Érkezők és távozók

 

A tervek szerint a csabai klub a napokban több új játékos érkezését jelenti majd be. Az már biztos, hogy visszatér Békéscsabára az NB I-es tapasztalattal rendelkező hálóőr, Póser Dániel, de a megyeszékhelyen folytatja a 23 éves támadó Kóródi Nándor, illetve a középpályás Futó Zsombor is.

Kóródi Nándor 2017-ben elutazhatott a DVSC törökországi edzőtáborába, majd a Ferencváros elleni NB I-es mérkőzés hajrájában az élvonalban is bemutatkozott. A szolnoki születésű, püspökladányi származású 183 cm magas, ballábas labdarúgó támadó és szélső pozíciókban egyaránt bevethető, így a szakmai stáb bízik abban, hogy gólokkal szolgálhatja ki a békéscsabai közönséget.

– Nagy motivációval érkeztem Békéscsabára, ahol legfőbb célom természetesen a csapat hatékony segítése, illetve szeretném magam is minél jobb formába hozni. Bízom benne, hogy ez a lehető leghamarabb sikerül is, utolérem a többieket és a beilleszkedés is rendben megy majd – nyilatkozott Kóródi Nándor, a csabai klub hivatalos honlapján.

Futó Zsombor Pécsről érkezett Békéscsabára, fő feladata, védekező középpályásként a támadások építése, valamint az átmenetek hatékony biztosítása lehet. A 30 éves jobblábas játékos Debrecenben kezdte pályafutását, majd a Honvéd-Siófok-Pécs útvonalon keresztül vezetett útja Békéscsabára.

Az egyesülettől a téli átigazolási szezonban többen is távoznak, Fülöp István, Bor Dávid, Szabó Zsombor, Izing Martin, Tomori Zoltán, Balla Mátyás, valamint Varga Tamás is más klubnál folytatja pályafutását.

 

További programok »

Sport

Indul az utazás – Békésben is közös szurkolásra hívják a drukkereket

Pénteken a Németország–Skócia mérkőzéssel elkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, a mieink pedig szombaton lépnek pályára először Svájc ellen. Marco Rossi csapatának sokan szurkolnak majd a helyszínen, de Békéscsabán és Gyulán is óriás kivetítők várják majd a drukkereket a magyar együttes találkozóira.
2024. június 14. 19:23
FEL