Labdarúgás: Vezetett, végül kikapott a Békéscsaba Győrben

2022. október 30. 17:16 | Papp Ádám Sándor

A 9. helyezett ETO FC Győr otthonában lépett pályára a tabellán 18. helyet elfoglaló Békéscsaba 1912 Előre, a labdarúgó NB II 14. fordulójában vasárnap.

ETO FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4–1 (3–1)
Győr, ETO Park. 742 néző. Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Ország Péter)
GYŐR: Fadgyas – Kovács K., Papp M., Szujó, Fodor – Toma (Kiss M., 81.) – Benczenleitner, Kiss Bence (Kovács I., 74.), Vitális (Tuboly, 74.) – Priskin (Bacsa, 65.), Lacza (Babati, 65.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Szalai D., Farkas M., Bora, Mikló (Fazekas, a szünetben) – Horváth P., Zvara (Szabó Cs., 72.), Kitl (Máris, 72.), Hamed (Puskás G., 72.) – Czékus (Talpalló, 89.), Lukács R. Vezetőedző: Brlázs Gábor

Gólszerzők: Lacza (17.), Benczenleitner (36), Priskin (40.), Babati (73.), ill. Horváth P. (10.)

Jól kezdődött az összecsapás a lila felszerelésben pályára lépő Békéscsaba számára, amely a 10. percben mintegy 20 méterről végezhetett el szabadrúgást. A pontrúgáshoz Horváth Péter állt oda, aki erősen, de laposan lőtte a labdát a bal alsó sarokba, ezzel megszerezve csapatának a vezetést (0-1). Nem örülhetett sokáig a csabai együttes, a 17. percben a vendég kapu előtti kavarodást követően nem tudtak felszabadítani a védők, Lacza Alex lövése megpattant Farkas lábán és a lilák kapujában kötött ki a játékszer (1-1). Három perccel később át is vehette volna a vezetést a házigazda: egy szélről érkező beadás után Priskin Tamás fejelt, de Farkas Márk ezúttal az utolsó pillanatban mentett. A folytatásban is a győriek voltak aktívabbak, akik nagy mezőnyfölényt alakítottak ki, több beadást követően tudtak a hazai támadók veszélyeztetni, de a kísérletek elkerülték a csabai kaput. A 35. percben átvette a vezetést a zöldmezes házigazda: Kiss Bence végzett el szögletet, Bukrán Erik kijött a kapujából, de a hálóőr nem érte el a labdát, Benczenleitner Barna pedig az ötös sarkáról volt fejjel eredményes (2-1). A 40. percben ráadásul újabb találatot szerzett a Győr: Lacza ugratta ki Priskint, a rutinos támadó egy az egyben maradt a csabai kapussal, aki mellett magabiztosan gurította el a labdát (3-1). 

A második félidő első nagy lehetősége Priskin előtt adódott, a támadó tisztára játszotta magát a tizenhatoson belül, lövése azonban egyenesen a csabai kapus kezébe szállt. A folytatásban éledezett a Békéscsaba: a 63. percben Kitl ugratta ki Hamedet, aki a tizenhatoson belül lőtt bal lábbal, a hazaiak kapusa azonban reflexmozdulattal hárítani tudott. Egy perccel később mintegy 30 méterről próbálkozott Bora György, a lövés nem sokkal, de a győri kapu mellé ment. A 67. percben Horváth szabadrúgását követően Hamed sarokkal ért bele a beadásba, amely a kapufát találta el, majd a kipattanóra a hazai védők csaptak le. A 70. percben Szalai Dániel ívelte középre a labdát, Lukács Raymond elszakadt védőjétől, a támadó azonban nem tudta erősen megfejelni a labdát, amely így a kapus kezében kötött ki. A sok kihagyott csabai helyzet a 73. percben megbosszulta magát: Babati Benjámin kapott labdát a csabai tizenhatoson belül, a támadó lefordult, majd bal lábbal a kapuba lőtt (4-1). A mérkőzés hátralévő részében már nem változott az eredmény, így az ETO FC Győr 4:1-es győzelmet aratott a Békéscsaba 1912 Előre ellen. 

Brlázs Gábor csapata maradt a 18. pozícióban, legközelebb pedig november 6-án vasárnap, 13 órától lép pályára, amikor a 11. helyezett Szombathelyi Haladás együttesét fogadja hazai környezetben.

További programok »

Sport

Egyenlített az Újpest, folytatódik a BRSE párharca!

A csabai röpisek Újpesten folytatták az Extraliga rájátszását, azok után, hogy a három győzelemig tartó párharc első mérkőzésén 3:0-ra nyertek. A fővárosiakkal szembeni, idegenben játszott szerdai meccsen azonban végül nem sikerült növelni az előnyt.
21:17
FEL