Gólgazdag mérkőzésen nyert a 2. helyezett otthonában a Békéscsaba 1912 Előre

2022. március 13. 19:19 | Papp Ádám Sándor

A másodosztály egyik bajnokesélyeséhez, a DVTK-hoz látogatott a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre vasárnap délután. A viharsarki együttes 3:0-ra is vezetett, a Diósgyőr nagy hajrát produkálva kiegyenlített, ám a 91. percben Sipos Gábor volt a csabaiak nyerőembere.

DIÓSGYŐRI VTK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3-4 (0-1)
Diósgyőr, 2746 néző. Vezette: Kovács Imre (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel).
DVTK: Danilovic – Polgár, Szatmári, Szűcs K. – Kispál (Jurek, 59.), Molnár G., Lucas, Zsolnai (Eppel, 59.), Oláh B. – Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér
BÉKÉSCSABA: Winter – Hodonicki, Farkas M., Bora, Bor – Sipos, Váradi (Farkas B., 93.) – Puskás (Fazekas L., 75.), Horváth P. (Illyés, 61.), Pantovic (Szabó P., 75.) – Tóth D. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Eppel (67.), Horváth Z. (77.), Jurek (86.), ill. Horváth P. (6.), Pantovic (57 - 11-esből., 63.), Sipos (91.)

A Békéscsaba és a Diósgyőr a 2021/22-es idény 9. fordulójában találkozott egymással, akkor a Kórház utcai stadionban 2:2-es döntetlennel zárult az összecsapás. Schindler Szabolcs ezúttal nem számíthatott csapata házigólkirályára, miután Lukács Raymond szerdán begyűjtötte ötödik sárgáját, aki így eltiltását töltötte a DVTK ellen.

A vasárnapi mérkőzés jól kezdődött a fehérmezes viharsarkiak számára: a 7. percben Hodonicki Márk beadására Horváth Péter érkezett, aki mintegy öt méterről lőtt a diósgyőri kapuba (0:1). Hiába volt többet a labda a pirosmezes hazaiaknál, komolyabb helyzetig nem jutottak. A vendégek viszont igen: a 19. percben Sipos Gábor kiváló ütemben ugratta ki Tóth Dánielt, a támadó éles helyzetből lőhetett, de a diósgyőri hálóőr ezúttal védeni tudott. A 26. percben dolgozta ki első komolyabb helyzetét a DVTK: Könyves Norbert végzett el szabadrúgást, egy csúsztatást követően Oláh Bálint elé pattant a labda, de a támadó közelről a csabai kapu fölé lőtt. A 30. percben ismét veszélyeztetett a házigazda: Kispál Tamás centerezett középre, Horváth Zoltán lőtt, de az utolsó pillanatban Farkas Márk lépett bele a próbálkozásba. A 41. percben ismét közel állt a gólhoz a házigazda: Könyves Norbert játszotta be magát a csabai tizenhatoson belülre, ballábas lövésébe Bora György csúszott bele, ismét szögletre mentve.

A fordulást követően szemmel láthatóan növelt tempóján a hazai csapat, a mérkőzés sokkal fizálisabbá vált. Többségében a diósgyőriek birtokolták a labdát, amikor nem, akkor a csabai kontratámadásokat apró faultokkal állították meg. A DVTK ostromolta a vendég kaput, az 54. percben Kispál Tamás löbbölte középre a labdát, Horváth Zoltán fejelt, de Winter Dániel védeni tudott. A viharsarkiak többnyire kontrákkal operáltak: Nikola Pantovic három alkalommal is lőhetett, kísérletei minden alkalommal erőtlenek voltak, így a hazai kapus könnyedén fogta azokat. Az 56. percben nagy lehetőséghez jutott az Előre: a diósgyőri hálóőr Tóth Dániel lábait húzta el a labda helyett, a játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőhöz Nikola Pantovic állt oda, a csabai támadó a kapu közepébe bombázta a játékszert, ezzel megduplázva csapata előnyét (0:2). A 60. percben közel állt a szépítéshez a DVTK: Molnár Gábor mintegy 22 méterről lőtt a csabai kapu alsó sarka felé, azonban Winter Dániel hatalmas bravúrral hárította a kísérletet. A 63. percben újabb gólt szerzett a Békéscsaba: Nikola Pantovic egy kisszögletet követően tört be a hazai tizenhatoson belülre, majd kilőtte a kapu hosszú sarkát (0:3). Három perccel később szépített a házigazda: Molnár Gábor tekert középre, a beadást a csereként beálló Eppel Márton fejelte a csabai hálóba (1:3). A 73. percben Könyves Norbert tekert 20 méterről, a lövést Winter Dániel kiütötte, majd az ismétlésre érkező Horváth Zoltán a kapu mellé pöckölte a labdát. A 77. percben újabb gólt szerzett a DVTK: egy szögletet követően Horváth Zoltán emelkedett a legmagasabbra és fejelt a csabai kapuba (2:3). Óriási nyomást helyezett a hazai csapat a Békéscsabára, a 81. percben közel álltak a diósgyőriek az egyenlítéshez: Könyves Norbert tört be a tizenhatoson belülre, Eppel Mártonnak passzolt, aki a felső sarok irányába lőtt, de a csabai kapus újabb óriási bravúrt bemutatva védett. A 86. percben már Winter Dániel sem tudta megmenteni csapatát: a csabai kapu előtt kialakult kavarodás után Jurek Gábor 20 méterről lőtt az alsó sarokba, ezzel kiegyenlítette a mérkőzés állását (3:3). Egy perccel később szinte ugyanonnan lőtt Jurek Gábor, a próbálkozásba beleért egy csabai védő, így a labda éppen a kapu mellé ment. A győzelemért ment a DVTK, amely minden erejét a támadásokra helyezte, a 91. percben egy vendég kontratámadás után Sipos Gábor cselezte ki a kapust, majd higgadtan a diósgyőri kapuba lőtt, amellyel a Békéscsaba 4:3-ra nyerte meg a mérkőzést! 

Schindler Szabolcs együttese zsinórban második sikerével fellépett a tabella 14. helyére, legközelebb március 20-án vasárnap 17 órától lép pályára, amikor hazai pályán a 18., kieső pozícióban álló Csákvár lesz az ellenfél.

További programok »

FEL