Kétgólos vezetésről, kettős emberelőnyben sem nyert az Előre - galériával

2021. szeptember 26. 19:31 | Papp Ádám Sándor

Hazai pályán, a DVTK ellen folytatta a labdarúgó NB II küzdelmeit a Békéscsaba 1912 Előre vasárnap este. A lilák a tabella 19. helyéről, míg a vendégek az 5. pozícióból várták az összecsapást.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DIÓSGYŐRI VTK 2–2 (1–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1060 néző. Vezette: Antal Péter (Sinkovicz Dániel, Szilágyi Norbert
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Puskás, Farkas M., Bora, Kitl – Sipos, Király, Máris (Szabó P., 63.), Horváth P. (Kovács Á., 78.) – Pantovics (Varga Sz., 78.), Lukács (Paudits, 63., Gránicz, 66.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
DIÓSGYŐR: Póser – Eperjesi, Szűcs, Szatmári Cs. – Polgár, Zsemlye, Molnár G. (Bertus, 84.), Oláh B., Bokros – Könyves (Hornyák M., 90+4.), Horváth Z. (Zsolnai, 60.) Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Farkas M. (13.), Máris (52.), Oláh B. (57.), Könyves (68.)

Kiállítva: Szatmári Cs. (24.) , Polgár (80.)

A másodosztály kilencedik játéknapjának összecsapását a házigazda kezdte jobban, a 2. percben Király Patrik lövése ment jócskán a kapu fölé. A vendégek a 9. percben jutottak először helyzethez, Könyves Norbert lőtt a tizenegyespont környékéről a csabai kapu mellé. A Békéscsaba agresszívan játszott és nyomás alá helyezte a diósgyőri kaput. A 13. percben Király szöglete után Farkas Márk érkezett a rövid sarokra, erős fejese pedig a hálóban landolt, megszerezte a vezetést az Előre (1-0). A házigazda hamar megduplázhatta volna előnyét a 19. percben Nikola Pantovic váratlan megoldással lőtt a tizenhatoson belül, de a kísérlet mellé ment.

A vendégek is próbálkoztak, a 22. percben Horváth Zoltán lőtt mintegy 20 méterről, Czinanó Áron könnyedén hárított. Két perccel később kisodródott szögből veszélyeztetett a DVTK, Bokros Szilárd lövése végül a csabai kapu mellé ment. A 31. percben emberhátrányba került a Diósgyőr: Szatmári Csaba begyűjtötte második sárga lapját is, miután szabálytalanul állította meg Máris Dominikot! A 34. perc végén óriási lehetőséghez jutott a Békéscsaba: egy gyors kontra után kettő az egyben támadtak a hazaiak, Pantovic azonban nem tudta kihasználni a helyzetet, miután már csak a kapussal állt szemben, Póser Dániel bravúrral hárított. Alig két perccel később hasonló helyzetben találta magát Pantovic. A támadó elgurította a hálóőr mellett a labdát, azonban Bokros utolsó emberként megakadályozta a hazaiak újabb találatát. 

A szünetet követően jól kezdett a Békéscsaba, a 46. percben Máris beadása után Horváth Péter lőtt 12 méterről, a vendégek kapusa bravúros mozdulattal, lábbal védett. Az 51. percben megduplázta vezetését az Előre: Kitl Miklós erősen középretett labdáját Máris lőtte a diósgyőriek kapujába (2-0). Az 56. percben szépített a DVTK, egy szögletet követően Oláh Bálintról pattant be a labda a kapuba (2:1). Schindler Szabolcs kettős cserére szánta el magát a 62. percben, Lukács Raymond helyére érkezett Paudits Patrik, valamint Máris Domonikot Szabó Péter váltotta. Paudits nem töltött sok időt a pályán, a támadó az első labdaérintésénél a térdéhez kapott, nem tudta folytatni a meccset, helyére Gránicz Patrik érkezett. A 68. percben ráadásul kiegyenlített az emberhátrányban játszó DVTK: Molnár Gábor és Könyves összjátéka után utóbbi játékos került ziccerbe, aki a csabai kapuba lőtte a labdát. A 70. percben Könyves meglőhette volna második gólját is a meccsen, kisodródott szögből próbálkozott, de Czinanó védett.

A 72. percben Grániczot ugratták ki a társak, a támadó egyedül vezethette a kapusra a labdát, de a hálóőrbe lőtt. A 78. percben Molnár kínálta meg Czinanót 20 méterről, a ballábas kísérlet középre ment, a kapus hárítani tudott. Ismét cseréltek a hazaiak, Horváth Péter helyére Kovács Ádám érkezett. A 80. percben kettős emberhátrányba került a DVTK: Polgár Kristóf kapott piros lapot, miután utolsó emberként rántotta le Kovács Ádámot, kedvező szituációból végezhetett el szabadrúgást az Előre. A pontrúgást végül Gránicz lőtte a kapu fölé. A 91. percben megszerezhette volna a győzhelmet az Előre, egy szöglet után Kitl fejesét védte hatalmas bravúrral Póser, a kipattanót Kovács bombázta a felső léc fölé. Egy perccel később a tizenhatos sarkáról lőtt ballal Szabó, a kapus kipaskolta a próbálkozást. A Diósgyőr kivédekezte a hátralévő pár percet, így a vendégek kilenc emberrel, kétgólos hátrányból felállva 2-2-re mentették a mérkőzést, a Békéscsaba 1912 Előre pedig továbbra is vár idei első bajnoki győzelmére.

A csabaiak szeptember 29-én szerdán 18 órától, a Csákvár otthonában folytatják a másodosztály küzdelmeit.

Galéria

További programok »

FEL