Labdarúgás: Pontosztozkodással zárult az NB II-es keleti rangadó

2023. április 16. 18:57 | Papp Ádám Sándor

A második félidőben ugyan vezetést szerzett, de végül 1-1-es döntetlent játszott a Békéscsaba 1912 Előre a Nyíregyháza Spartacus ideiglenes otthonában, Balmazújvárosban a labdarúgó NB II 32. fordulójában, vasárnap délután. A keleti rangadót a szabolcsiak a 16., míg a lilák az utolsó előtti, 19. helyről várták az összecsapást.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–1 (0–0)
Balmazújváros, 200 néző. Vezette: Berényi Tamás (Horváth Róbert, Varga Gábor)
NYÍREGYHÁZA: Hegedüs – Kiss Á., Gengeliczki (M. Ramos, 57.), Baki, Jánvári (Szokol, 40.), Nagy B. – Vass P. (Pekár, 57.) – Kovácsréti (Szerető, 75.), Pataki, Pantovic (Gresó, 57.) – Novák Cs. Sportigazgató: Fekete Tivadar
BÉKÉSCSABA: Póser (Krnács, 84.) – Szalai D., Farkas M., Fazekas L., Albert I. – Futó, Kitl M. (Horváth P., 90+2.), Mikló – Máris (Babinyecz, 84.), Lukács R. (Hamed, 80.), Czékus. Megbízott vezetőedző: Pásztor József
Gólszerzők: Gresó (82.), illetve Lukács R. (48.)

Mint arról korábban beszámoltunk, a Békéscsaba a héten jelentett be változtatást a kispadján, miszerint visszatér Pásztor József klublegenda megbízott vezetőedzőként annak érdekében, hogy a lilák bentmaradjanak a másodosztályban.

Az összecsapás első helyzetét az Előre dolgozta ki, amikor egy kontratámadást követően a 6. percben a bal oldalról érkező beadásba Máris Dominik még beleért, de a kaput elkerülte a próbálkozás. Tíz perccel később a nyíregyháziak veszélyeztettek: a korábban Békéscsabán szereplő Nikola Pantovic középről laposan passzolt az érkező Novák Csanádhoz, aki a kapus mellett pörgette el a labdát, de az éppen a kapufa mellé ment. Két perccel később mindkét kapu veszélyben forgott: először egy nagy bedobás után Albert István fejelt közelről, azonban a hazaiak kapusa védeni tudott, majd a túloldalt Kovácsréti Márk lőtt távolról, a kísérlet nem sokkal ment a csabai kapu mellé, így félidőben maradt a gólnélküli döntetlen. 

A fordulást követően a Békéscsaba megszerezte a vezetést a 48. percben: a nyíregyházi védők nem értették meg egymást, ezt kihasználva Máris Dominik ugratta ki Czékus Ádámot, aki eltolta a kiérkező kapus mellett a labdát, majd Lukács Raymond elé tálalt, a támadó 10 méterről gurított az üres kapuba (0:1). A folytatásban nagy ostromot vezetett a szabolcsi együttes, de komolyabb helyzethez csak a 82. percben jutott, amikor össze is jött az egyenlítés: az alapvonalról érkező beadás a csabai hálóőr lábai között jutott el a középen érkező Gresó Mátyáshoz, aki közelről talált a vendégek kapujába (1:1). 

Az összecsapás 1:1-s döntetlennel ért véget, a Békéscsaba pontszerzése ellenére továbbra is az NB II 19. pozícióját foglalja el. A lilák legközelebb április 23-án vasárnap folytatják a bajnokságot, amikor a középmezőnyhöz tartozó ETO FC Győr érkezik a Kórház utcába.

 

További programok »

Sport

Indul az olimpia – Oláh Barbara képviseli a csabai színeket

Július 26-án pénteken rendezik a 33. Nyári Olimpiai Játékok hivatalos megnyitóját Párizsban, de többek között labdarúgásban, kézilabdában és rögbiben már elindultak a küzdelmek. A magyar csapatot 21 sportágban, 180 sportoló alkotja, Békéscsabát Oláh Barbara gyalogló képviseli.
18:10
FEL