Labdarúgás: 2:1-re győzött a DVTK a Békéscsaba ellen

2022. október 9. 19:56 | Papp Ádám Sándor

A 4. helyezett DVTK együttesét fogadta a labdarúgó NB II 11. játéknapján a 18. pozíciót elfoglaló Békéscsaba 1912 Előre vasárnap. A mérkőzés végül a vendégek 2:1-es győzelmével zárult.

Zsinórban három 1:0-s vereséget követően fogadta hazai pályán a Békéscsaba azt a Diósgyőrt, amely utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert a labdarúgó másodosztályban.

A találkozó első helyzetét a piros mezes vendégek alakították ki a 3. percben, amikor egy szabadrúgást követően Lukács Dániel fejelt, a labdát reflexmozdulattal ütötte ki Bukrán Erik kapus. Két perccel később ismét Lukács veszélyeztetett, ezúttal a támadó a csabai tizenhatoson belül fordult le, lövése azonban a kapu fölé szállt. A Békéscsaba első helyzetére a hetedik percig kellett várni, amikor Horváth Péter ívelte be a hosszú oldalra a labdát, Czékus Ádám fejelt, de a kísérlet mellé ment. A kezdeti iramot a következő tizenöt percben a kemény, fizikai játék váltotta fel. A 28. percben veszélyeztetett a DVTK: Lukács és Bokros Szilárd összjátékát követően utóbbi lőhetett bal lábbal a tizenhatoson belül, a kísérlet éppen a csabai kapu mellé szállt. Egy perccel később Czékus cselezett ki több vendég védőt, majd 20 méterről lövéssel próbálkozott, de a próbálkozás erőtlen volt, így a diósgyőri hálóőr magabiztosan fogta meg a labdát. A Békéscsaba kényszerű cserét hajtott végre a 37. percben, miután Bukrán Erik fejsérülést szenvedett egy vendég támadóval való ütközéskor, így a játékost Krnács Richárd váltotta a csabai kapuban. Egyből megdolgoztatták a frissen becserélt hálóőrt a diósgyőriek, egy beadást követően Cseke Benjámin fejelt, de Krnács magabiztosan hárított. A 42. percben Horváth veszélyeztetett, a csabai játékos mintegy 20 méterről lőtt, a labda a sarok felé tartott, de a vendégek kapusa védett. A játékvezető a hosszas ápolás miatt hét percet hosszabbított, a ráadás harmadik percében kontrázott a Békéscsaba, amelynek végén Lukács Raymond került lövőhelyzetbe, a kísérlet azonban a kapu fölé szállt. A 45+4. percben egy vendég szöglet után alakult ki kavarodás a csabai kapu előtt, amelynek végén Szatmári Csaba fejelt, de Krnács hárított.

A második félidő első lehetőségét a vendégek jegyezték az 51. percben, amikor Lukács adta be a labdát az alapvonal környékéről, Bertus Lajos lőhetett üresen jó helyzetből, de jócskán a csabai kapu fölé szállt a labda A Békéscsaba egy perccel később hasonló helyzetet alakított ki, egy beadást követően Mikló Roland lőtt akrobatikus mozdulat után, de a kísérlet éppen csak a diósgyőri kapu fölé szállt. A 61. percben megszerezte a vezetést a DVTK: egy jobboldali beadást követően a csabaiak védője, Fazekas Lóránt próbált tisztázni, azonban a saját kapujába lőtte a labdát, így öngólt szerzett (0:1). A bekapott találat ellenére nem tört meg az Előre, a 66. percben Czékus cselezte be magát az ellenfél tizenhatosán belülre, majd éles szögből erősen lőtt, de Branislav Danilovic védeni tudott. Két perccel később egy szabadrúgást követően veszélyeztetett a házigazda, a lecsorgó labdát Kitl Miklós lőtte el, de próbálkozása a kapu fölé szállt. A 74. percben megduplázta előnyét a DVTK: a csabai védők felszabadítása a nagy lendülettel érkező Holdampf Gergő elé került, aki 25 méterről lőtt, a labda egy hazai védőn váltott iránt és úgy pattant a kapuba (0:2). Három perccel később ismét a vendégek voltak veszélyesek, egy szépen felépített akció végén Szőke Adrián lőtt közelről, de Krnács ezúttal védeni tudott. A 83. percben Bényei Ágoston ugratta ki Szőkét, aki ugyan ellőtte a kiérkező csabai kapus mellett a labdát, próbálkozása a kapu mellé ment. A Békéscsaba szépített a 86. percben: Horváth szögletét Máris Dominik fejelte a kapu irányába, azonban Czékuson irányt váltott a labda és úgy pattant a vendégek hálójába (1:2). Nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a házigazda, a 92. percben még Krnács is felment a csabai szöglethez, amelynek végén Máris stukkolt bele a labdába, de felszabadítottak a védők. Nem sikerült újabb gólt szereznie a Békéscsabának, így a DVTK 2:1-re győzte le a viharsarki együttest. 

Galéria

További programok »

FEL