Elkezdte a felkészülést a Békéscsaba 1912 Előre

2022. június 24. 15:32 | Papp Ádám Sándor

Csütörtökön délután megkezdte felkészülését a Békéscsaba 1912 Előre első számú csapata. A lilák a 2022/23-as idényben a labdarúgó NB II-ben szerepelnek majd.

A csabai labdarúgók a 2021/22-es idényt a 15. helyen zárták, miután a 38. fordulóban 2:1-re legyőzték a III. kerület együttesét, így bebiztosították helyüket a másodosztályban. A lilák egy hónap pihenőt követően csütörtökön ismét munkába álltak és megkezdték a felkészülést a következő idényre. 

– Egy öt és fél hetes kemény terhelés vár ránk. Az első két-három hét lesz a legnehezebb, ahol az erőnlét és az állóképesség fejlesztésén lesz a hangsúly. Azt követően a mérkőzések lesznek a középpontban, illetve azoknak a taktikai elemeknek a begyakorlása, amelyeket a vezetőedzőnk, illetve a szakmai stáb megkövetel tőlünk majd a szezon egészében – fogalmazott Bora György, a Békéscsaba 1912 Előre játékosa.

A csabai labdarúgók július 4. és 9. között egy mátraházai edzőtáborban vesznek részt. A Békéscsaba a DVSC, az FTC második számú csapata, az FK Tisza-Adorján, valamint a Körösladány ellen játszik felkészülési találkozót.

– Hétvégén Pósteleken lesz a csapat, hogy összeszokjunk. Jövő héten még Békéscsabán leszünk, a tervek szerint pénteken házon belüli edzőmérkőzéssel hangolunk az egyhetes mátraházai edzőtáborba, ahová szűkebb kerettel megyünk, akik a magját alkotják majd az NB II-es keretnek. Az idő rövidsége miatt négy felkészülési mérkőzést tudunk játszani, mert körülbelül öt hetünk van a bajnokság kezdetéig – emelte ki Brlázs Gábor vezetőedző.

A csabai klub közlése szerint a csapattól Király Patrik, Nikola Pantovic és Gránicz Patrik távozott, de Farkas Márk hosszabbított és Fazekas Lóránt végleg az első együtteshez került. Új igazolásról még nem adott hírt a Békéscsaba 1912 Előre, de több jelölttel is egyeztetnek, jövőhéten többen érkeznek próbajátékra. 

További programok »

FEL