Labdarúgás: Hét góllal ütötte ki a Békéscsaba a Martfűt

2023. szeptember 9. 18:57 | Papp Ádám Sándor

Fölényes győzelemmel folytatta a férfi labdarúgó NB III Dél-Keleti Csoportját a Békéscsaba 1912 Előre. A lilák megsemmisítő, 7:0-s sikert arattak a Martfűi LSE együttese ellen, így zsinórban hetedik győzelmüket aratták a bajnokságban.

Az összecsapás előtt a Békéscsaba 1912 Előre hibátlan mérleggel vezette hat mérkőzés után az NB III Dél-Keleti csoportját, míg a Martfűi LSE 8 megszerzett ponttal a tabella 9. helyét foglalta el.

A találkozó első helyzetét a fehér mezes Előre dolgozta ki az összecsapás 6. percében, amikor Sármány Kristóf és Pintér Norbert összjátékából veszélyeztetett a Békéscsaba, a beadásra utóbbi érkezett, azonban a közeli lövés a vendégek kapuja mellett hagyta el a játékteret. A martfűi együttes a 11. percben dolgozta ki első helyzetét, amikor egy szabadrúgást követően Tóth Nándor fejelt, azonban a bólintás a csabai kapu mellé szállt. A folytatásban nyomás alá helyezte ellenfelét a házigazda, a 26. percben Hodonicki Márk lőhetett a tizenhatoson belülről, a tekerés azonban nem találta el a kaput. A 30. percben a Békéscsaba megszerezte a vezetést: Sármány Kristóf bal oldalról érkező beadására Pintér Norbert ugrott a legmagasabbra, a támadó fejesére a vendégek kapusa nem tudott már mozdulni (1:0). Két perccel később megduplázta előnyét az Előre: Hodonicki Márk beadását Vólent Roland csúsztatta meg, a hosszú oldalon üresen érkező Fazekas Lóránt pedig könnyedén bólintott a martfűiek kapujába (2:0). A 36. percben már hárommal vezetett a viharsarki együttes: Sármány Kristóf lépett ki a védők közül, a beadásra üresen érkező Vólent Roland pedig magabiztosan lőtte a labdát a kapuba (3:0). A 44. percben ismét közel állt a gólszerzéshez a Csaba: ezúttal Pintér Norbert beadására Sármány Kristóf érkezett, aki a kapu torkából fölé lőtt. A vendégek fél perccel később kerültek helyzetbe, amikor Kriska Norbert lépett meg a csabai védőktől, ám kiszorított szögből a rövid sarok felé tartó lövését Póser Dániel magabiztosan hárította.

A második játékrész első lehetőségét a házigazda jegyezhette fel a 49. percben, amikor Pintér Norbert tekert mintegy 20 méterről, azonban a vendégek kapusa védeni tudta a kísérletet. Egy perccel később Pintér Norbert végzett el szögletet, az erősen középre lőtt labdára teljesen egyedül érkezett Albert István, a védő erőteljes fejesét már Ladányi Patrik sem háríthatta (4:0). Az 51. percben Sármány Kristóf ugrott ki a védők mögül és lőtt a vendégek kapujába, azonban a partjelző jelezte: a támadó lesen volt, így érvénytelen találat született. Egy perccel később a Martfű veszélyeztetett, Asztalos Dávid nagy erővel lőtt mintegy 22 méterről, azonban Póser Dániel védeni tudott. A 67. percben Váradi Ádám próbálkozott meg egy távoli lövéssel, a tekerés éppen a kapu bal alsó sarka mellett hagyta el a játékteret. A 73. percben újabb gólt ünnepelhetett a Békéscsaba: Váradi Ádám ugratta ki Sármány Kristófot, a támadó a kapust kicselezve az üres kapuba gurított (5:0). A 80. percben egy csabai szögletet követően Hodonicki Márk csúsztatását védte bravúrral a vendégek hálóőre. A 82. percben Ladányi Patrik pillanatai következtek, aki először Zádori Krisztián közeli lövését, majd Pintér Norbert próbálkozását hárította. A 85. percben megszerezte hatodik találatát is a Békéscsaba: a bal oldalról érkező beadásra Zádori Krisztián parádésan érkezett és fejelt erőteljesen a kapu jobb alsó sarkába (6:0). A 87. percben közel állt a szépítéshez a Martfű: Ficsor Norbert több csabai védőt kicselezve jutott helyzethez, azonban lövése pontatlan volt és a kapu fölé szállt. A 90. percben büntetőhöz jutott az Előre, miután a labda Vadas Gergő kezét érte a tizenhatoson belül. A tizenegyest Zádori Krisztián végezte el, a hazaiak 9-ese magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába, ezzel megszerezte saját maga második és csapata hetedik gólját.

A mérkőzés hosszabbításában már nem esett több találat, így a Békéscsaba 7:0-ra győzte le a Martfű együttesét és továbbra is 100 százalékos mérleggel vezeti a labdarúgó NB III Dél-Keleti csoportját. 

További programok »

Sport

Újra jégen a Csabai Farkasok

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.
2023. november 28. 18:55
FEL