Siófokon folytatja a bajnokságot a Békéscsaba 1912 Előre

2021. május 2. 06:15 | Papp Ádám Sándor

A Siófok otthonában lép pályára a férfi labdarúgó NB II 36. játéknapján a Békéscsaba 1912 Előre, vasárnap 17 órától.

Hajrájához érkezett a hazai bajnokság másodosztálya, hiszen három forduló maradt hátra a 2020/21-es kiírásból. A Békéscsaba 1912 Előre 41 pontjával a 14. pozícióból várja a Siófok, a Szolnok, valamint a Gyirmót elleni összecsapásokat.

A lilák most hétvégén Siófokra utaznak, hogy összecsapjanak a 38 egységet szerző 16. helyezettel. A találkozó mindkét együttes számára létfontosságú, hiszen akár a Békéscsaba és a Siófok is bebiztosíthatja bennmaradását a másodosztályban. 

A Békéscsaba előző 5 mérkőzéséből három alkalommal kikapott, kétszer pedig ikszelt, legutóbb a bajnokaspiráns DVSC ellen játszott 4:4-es döntetlent. Az egy pont azonban nagy veszteségek árán jött össze az Előrének. A csabaiak kerete sérülésektől tizedelt már hetek óta, legutóbb pedig újabb játékosok kerültek fel a hiányzók közé. Többek között Kitl Miklós, Hodonicki Márk, Kasik Ákos és Kovács Ádám Tibor játéka is kérdőjeles a Siófok ellen.

Sárga és piros lap miatt a Békéscsabánál nem lesz hiányzó, a hazai együttesnél Polényi Gábornak gyűlt ki az öt sárga, így ő mindenképpen kihagyja az összecsapást.

A Siófok utolsó öt meccsének mérlege elég vegyesnek mondható, a somogyiak egy vereséget, két döntetlent és két győzelmet tudhatnak maguk mögött, legutóbb a Kazincbarcika otthonában gyűjtötték be a három pontot. 

A két csapat legutóbb 2020. november 22-én mérkőzött meg egymással Békéscsabán a 17. fordulóban, amikor Balogh Bence 88. percben szerzett gólja után 1:0-ra győzött a somogyi együttes.

A BFC Siófok - Békéscsaba 1912 Előre bajnoki összecsapás vasárnap 17 órától kezdődik a Siófoki Városi Stadionban. 

További programok »

Sport

FEL