Budaörsön lép pályára a Békéscsaba 1912 Előre

2021. április 23. 17:27 | Papp Ádám Sándor

A 8. helyezett Budaörs otthonában folytatja a férfi labdarúgó NB II küzdelmeit a Békéscsaba 1912 Előre vasárnap 17 órától.

Hajrájához érkezett a hazai labdarúgás 2020/21-es kiírása. A Merkantil Bank Ligában már csupán 5 forduló maradt, hamarosan kiderül, hogy mely csapatok csatlakoznak a legfelsőbb osztályhoz és mely együttesek lépnek vissza a harmadosztályba. A tabella zsúfoltsága miatt még a 40 ponttal 14. helyen álló Békéscsaba 1912 Előre sem biztos tagja a következő szezonban az NB II-nek, ezért a lilák számára fontos találkozók következnek. Preisinger Sándor csapata vasárnap a pontvadászat 34. fordulójában, a 8. pozícióban lévő Budaörs otthonába látogat. Az Előre közel sem kedvező helyzetből várja a találkozót, miután továbbra is rengeteg sérülttel rendelkezik.

A csabai klub tájékoztatása szerint Mészáros Márk, Hursán György, Babinyecz Balázs, Szabó Zsombor és Farkas Márk biztosan nem tart a kerettel. A sérültekhez csatlakozott Király Patrik is, aki legutóbb a Haladás elleni mérkőzésen sérült meg olyan komolyan, hogy ebben a szezonban már nem lép pályára. Máris Dominik újra vállalni tudja a játékot, de több játékos pályára lépése az utolsó pillanatokban dőlhet el: Fazekas Lóránt, Ilyés Tamás és Gránicz Patrik állapota is kérdőjeles.

Sárga lap miatt eltiltott egyik csapatban sem lesz. A Budaörsnél Molnár Csaba, a Kazincbarcika piros lapot kapott, így ő kihagyja a találkozót.

A csapatok formáját tekintve egyik együttes sincs bomba formában. A Békéscsaba utolsó 5 mérkőzéséből csupán 1 győzelmet és 1 döntetlent játszott 3 vereséggel. A Budaörs 2 győzelmet, 1 döntetlent és 2 vereséget tud felmutatni az utolsó 5 meccsen.

A két együttes legutóbb a 15. fordulóban találkozott egymással. November 4-én a Kórház utcában 2:0-s Budaörs siker született Horváth Péter öngólja és Csíki Norbert találata után. A felek szezonbeli második összecsapása vasárnap 17 órától kezdődik a tatabányai Grosics Gyula Stadionban.

További programok »

FEL