Labdarúgás: Pontot csent a Siófok otthonából a Békéscsaba

2021. október 17. 15:28 | Papp Ádám Sándor

A 9. helyezett Siófok otthonában folytatta a férfi labdarúgó NB II küzdelmeit a tabella 18. helyén álló Békéscsaba 1912 Előre vasárnap délután.

BFC SIÓFOK-BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2-2 (2-1)
Siófok, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Vörös Dániel)
SIÓFOK: Szmola – Polényi, Jagodics B., Horváth M., Deutsch B. – Szakály A. (Krausz, 81.), Varjas Z. – György N. (Kiss B., 58.), Eördögh (Szakály D., 72.), Cipf – Horváth P. (Balogh B., 72.). Megbízott edző: Bozai Attila
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Nagy S., Farkas M., Bora, Kitl M. (Szabó P., a szünetben) – Máris, Sipos G. (Fazekas L. 76.), Király P., Horváth P. (Puskás, a szünetben) – Pantovic (Varga Sz., 76.), Lukács R. (Gránicz, 71.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Horváth P. (16.), Deutsch B. (39.) ill. Lukács R. (11. – 11-esből), Máris (51.)

A mérkőzés első helyzete a lila-fehérek előtt adódott: a 10. percben Máris Dominik lőhetett 11 méterről, a labda azonban az egyik hazai védő kezén változtatott irányt, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyeshez Lukács Raymond állt oda, aki nagy magabiztossággal értékesítette a lehetőséget (0-1). A sárgamezes Siófok nem sokáig volt hátrányban: a 16. percben egy beadást követően alakult ki kavarodás a csabai kapu előtt, majd a kipattanó labdát Horváth Péter fejelte a kapuba (1:1). A középkezdést követően a csabaiak jutottak helyzethez, Nagy Sándor próbálkozott egy távoli lövéssel ismét megszerezni csapatának a vezetést, Szmola Bálint azonban védett. Továbbra is nyomás alá helyezte ellenfelét a Békéscsaba, a 21. percben Nikola Pantovic lőtt a tizenhatos sarkáról, tekerése éppen csak a siófoki kapu fölé szállt. A 29. percben nagy helyzet adódott az Előre előtt: Király Patrik saját térfeléről indítva ugratta ki Lukácsot, aki a védők mögé jutva egyedül vihette a labdát a kapusra, az utolsó pillanatban azonban hosszan tolta meg maga előtt a játékszert, így nem sikerült kihasználni a lehetőséget. Két perccel később a Siófok is közel járt az újabb gólszerzéshez: Szakály Attila játszotta tisztára magát, kiszorított szögből élesen a hosszú sarkot vette célba, Czinanó Áron azonban bravúrral szögletre tolta ki a labdát. Nagy nyomást helyezett a házigazda a vendégek kapujára, amelynek a 39. percben meg is lett az eredménye: egy sarokrúgást követően Deutsch Bence maradt üresen és 11 méterről be is lőtte a labdát a kapuba, ezzel megfordította az állást a Siófok (2-1).

A második félidő első lehetősége a lilák előtt adódott, az 50. percben Máris lőtt mintegy 22 méterről, a távoli bomba védhetetlenül csapódott a siófoki kapuba, a Békéscsaba ezzel kiegyenlítette a találkozó állását (2-2). A 61. percben a hazaiak veszélyeztettek: Varjas Zoltán távoli lövése kellemetlenül pattant meg Czinanó előtt, de a kapus az utolsó pillanatban bravúros mozdulattal védeni tudott. A 63. percben ismét lehetőséghez jutott a Békéscsaba: Király adta be a szögletet, amelyet Sipos Gábor fejelt a siófoki kapu irányába, Szmola azonban jól helyezkedett és megfogta a labdát. A 67. percben veszélyes helyről végzett el szabadrúgást a házigazda: Deutsch lövése csabai védőt talált, a lepattanóra Cipf Dominik érkezett először, aki ellőtte Czinanó mellett a labdát, de Király az utolsó pillanatban tisztázott a gólvonalról! A 84. percben a csereként beálló Gránicz Patrik játszotta magát üresre a tizenhatoson belül, lövésében azonban nem maradt már erő, védett a hazaiak kapusa. A Siófok a 88. percben megnyerhette volna a mérkőzést, Szakály Dénes visszagurítása után Cipf tekerésénél nagyot kellett a csabai hálóőrnek nyújtóznia, de Czinanó védte a lövést. A találkozó végül 2-2-es végeredménnyel zárult, így a siófokiak továbbra is csak egy vereséggel állnak a középmezőnyben és már öt meccse veretlenek a pontvadászatban.

A Békéscsaba 1912 Előre továbbra is a táblázat 17. helyén áll, de a mögötte álló csapatok csak később lépnek pályára ebben a fordulóban. Schindler Szabolcs együttese legközelebb október 24-én vasárnap 17 órától lép pályára, amikor a Kecskeméti TE érkezik a Kórház utcába.

További programok »

FEL