Labdarúgás: Kiütötte az Előrét a Szentlőrinc - galériával

2020. október 25. 18:50 | Papp Ádám Sándor

A Szentlőrinc együttesét fogadta a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata a Merkantil Bank NB II Liga 13. fordulójában vasárnap a Kórház utcai stadionban. A találkozót a vendég együttes nyerte 0:3-ra Frőhlich, Torvund és Nikic góljával.

Mint arról korábban már írtunk, a Békéscsaba 1912 Előre csapatát sem kerülte el a koronavírus-járvány. Tököli Attila edző - aki Preisinger Sándor vezetőedzőt pótolta eltiltása miatt - az Uram - Fazekas, Farkas, Babinyecz - Kitl, Horváth P., Kovács - Pilán, Hodonicki - Pantovic, Máris kezdő tizenegyet küldte a pályára.

A csapatok lendületesen kezdték a találkozót, mindkét kapu előtt akadt helyzet. A 9. percben a csabaiak veszélyeztettek, Horváth kicselezte védőjét, lövőhelyzetbe került, de a rövidbe tartó labdát a vendégek kapusa hárította. A Szentlőrinc első helyzete két perccel később, egy pontrúgást követően érkezett, azonban a lila-fehérek tisztázni tudtak. A 21. percben egy vendég kiugratás után Torvund előtt adódott lehetőség, lövését azonban Uram hárította. A 30. percben azonban megtört a jég: egy bal oldali beadásra Frőhlich érkezett, és a laposan guruló labdát a hazai léc alá vágta, megszerezve a vezetést a Szentlőrincnek (0:1). Kilenc perccel később a csabaiak egyenlíthettek volna, de három tiszta gólhelyzetet hagytak ki sorozatban a vendég kapu előtt.

A fordulást követően az Előre előtt volt a lehetőség az egyenlítésre. A 48. percben szabadrúgáshoz jutott a lila-fehér csapat, a kipattanó labdát Hodonicki lőtte kevéssel a kapu főlé. Mindössze hat perccel később a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat és Nikic góljával a vendégek megduplázták előnyüket (0:2). A 63. percben pedig érkezett a feketeleves és Torvund megszerezte csapata harmadik találatát (0:3). Az Előre nem adta fel és hajtott a szépítő gól érdekében, főként Pantovic dolgozta ki a helyzeteket. A támadó csapattársait szolgálta ki és saját maga is ziccerbe került, de csupán az oldalhálót találta el. 

A lila-fehérek nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy győzelem esetén fellépjenek az egyik dobogós helyre a tabellán és maradtak a 4. pozícióban. A Békéscsaba 1912 Előre legközelebb október 29-én csütörtökön 16 órától lép pályára, amikor a DVTK gárdáját fogadja a Magyar Kupa 7. fordulójában.

 

Galéria

További programok »

FEL