Labdarúgás: A fordulást követően megtörte a sereghajtót a Békéscsaba

2021. április 4. 19:02 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre a második félidő közepén tíz perc alatt eldöntötte a találkozót és 3-0-ra nyert a DEAC ellen a a labdarúgó NB II 30. fordulójában. A lilák második találatát a 150. csabai bajnoki mérkőzését játszó Király Patrik szerezte egy látványos szabadrúgásból.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – DEAC 3-0 (0-0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Szilágyi Norbert).
BÉKÉSCSABA: Krnács – Hodonicki (Kitl 76.), Babinyecz, Bora, Horváth P. – Nagy S. (Styecz 86.), Király (Farkas M., 70.) – Szabó P., Kovács Á. (Tóth P., a szünetben), Máris – Paudits (Lukács 76.). Megbízott edző: Tököli Attila
DEAC: Zöldesi – Nagy Z. (Nagy K., 65.), Bényei B., Zachán, Papp – Kiss B. – Rezes (Nikitscher 79.), Spitzmüller, Sárosi (Váradi 88.), Kundrák N. – Orosz M. (Sidibe, 65.) Vezetőedző: Sándor Tamás.
Gólszerző: Bora (60.), Király P. (62.), Paudits (69.)

A leggyengébb hazai és a leggyengébb idegenbeli mérleggel rendelkező gárda csaphatott össze Békéscsabán és adott volt a lehetőség, hogy az egyik együttes javítson a rossz mérlegen. Mindkét csapatból akadtak hiányzók, a házigazdánál ráadásul Preisinger Sándor sem ülhetett le a kispadra sárga lapjai miatt, így ezúttal Tököli Attila irányította a lilákat.

Már a mérkőzés elején kirajzolódott, hogy a csabai csapat irányítani szeretné a játékot, a labdabirtoklásban nagy fölény alakult ki és az első lehetőség is a liláké volt: a 4. percben Horváth beadása után Máris Dominik próbálkozott lövéssel, de a kaput nem találta el. A DEAC első helyzete Kundrák Norbert nevéhez fűződött a 16. percben, aki egy kiváló csellel játszotta magát tisztára a tizenhatoson belül, de lövése elkerülte a bal felső sarkot. Két perccel később majdnem megszerezte a vezetést az Előre: Paudits Patrik óriási szóló után az ötös sarkáról célozta meg a hosszú sarkot, a labdát az érkező Kovács Ádám segítette a kapuba, de mindezt lesről tette, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 23. percben Rezes László kapott jó kiugratást, a kivetődő Krnácsnak kellett zárnia a szöget. A meccs leglátványosabb mozdulatát Paudits neve mellé lehetett felvésni, tizenegy méteres ollózását Zöldesi Illés magabiztosan hárította. A 36. percben Király Patrik járt közel a gólhoz, de az egész mérkőzésen aktív Paudits beadása után nagy helyzetben kapu fölé lőtt. Két perccel később Nagy Sándor kinálta meg Zöldesit, mintegy 18 méterről, a kapus biztosan fogta a labdát, így a félidőben gólnélküli döntetlen volt az állás.

 

Király Patrik (lilában) góllal jubilált (Fotó: Such Tamás)

Király Patrik (lilában) góllal jubilált (Fotó: Such Tamás)

 

A fordulás utáni első tíz percben nem sok eseményt regisztrálhattunk, ezt követően azonban Máris Dominik megmozdulásaiban ott volt a veszély, de ekkor a gól még nem jött össze. Egy óra elteltével azonban megtört a jég: Király szöglete után Paudits csúsztatta meg a labdát, Bora György érkezett a hosszú oldalon és közelről helyezett a vendégek kapujába (1-0). A középső védő első gólját szerezte az Előrében! A csabai színekben 150. bajnoki mérkőzésén pályára lépő Király Patrik két perccel később szépségdíjas találattal tette emlékezetessé ezt a találkozót: mintegy 22 méteres szabadrúgása a jobb kapufáról vágódott a kapuba (2-0). A Békéscsaba a 69. percben lezárta a mérkőzést: Horváth indítása után Máris lövését még védte Zöldesi, a kipattanót azonban a leshatáron helyezkedő Paudits Patrik passzolta a hálóba (3-0). A lényegi kérdések így gyakorlatilag tíz perc alatt eldőltek, a folytatásban a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, a DEAC pedig lélekben feladta a mérkőzést és még a szépítés sem jött össze.

 

 

A Békéscsaba ezzel a sikerrel fellépett a tabella 12. helyére és hétközben egy másik kiesőjelölt, a 16. pozíciót elfoglaló Csákvár ellen folytathatja a bajnokságot. A mérkőzést szerdán 18 órától élőben közvetítjük a behir.hu közösségi felületein!

Galéria

További programok »

FEL