Labdarúgás: Dél-alföldi rangadóval folytatja a bajnokságot az Előre

2022. szeptember 3. 08:09 | Kovács Dávid

A csabaiak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában lépnek pályára vasárnap 17 órától.

A lilák zsinórban két döntetlennel várják a szegedi összecsapást, a Szentlőrinc és a Dorog ellen is egy-egy pont jutott Brlázs Gábor együttesének, amely hat forduló után 50 százalékos mérleggel, a 11. helyről várja a hétvégi összecsapást.

– Mindenképpen győzelmi céllal utazunk Szegedre, szeretnénk elhozni a három pontot. Tudjuk és tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés mindenkinek – bár ugyanúgy három pont jár érte -, hiszen sokkal nagyobb presztízs értéke van, mint a többinek. Igyekeztünk feltérképezni ellenfelünket, amely egy igen jól felkészített, jó fizikai állapotban lévő együttes. Kevés gól születik a mérkőzéseiken, fegyelmezetten, agresszíven védekeznek, az átmenetekben jók és a pontrúgásoknál is veszélyesek. Megpróbáltunk erősségeikből és gyengeségeikből is felkészülni és reméljük, hogy eredményesen tudjuk zárni a szegedi túrát. A pontrúgások levédekezését folyamatosan igyekszünk fejleszteni, hiszen elég sok gólt kaptunk ilyen szituációkból – bár sajnos ez nem új keletű probléma -, de minden héten azon dolgozunk, hogy úgy nézzen ki ez a dolog, ahogy annak kell – fogalmazott Brlázs Gábor vezetőedző a csabai klub hivatalos oldalán.

A szakvezető a sérültekről szót ejtve elmondta, hogy Czinanó Áron bokaszalag-szakadása miatt hosszabb időre kidőlt, ahogy Korógyi Szabolcs is, de Farkas Márk sem áll még rendelkezésre. Hodonicki Márk és Farkas Botond viszont már jó úton halad a visszatérés felé, a két játékos már a csapattal készül.

A Szeged jobban kezdte a pontvadászatot, tíz ponttal a hetedik pozíciót foglalja el. Ráadásul úgy, hogy az idei bajnokság első négy fordulóját idegenben teljesítette, miután a Szent Gellért Fórum gyepszőnyege nagyobb felújításon esett át és a bajnokság kezdetére nem került mérkőzésre alkalmas állapotba. A csongrádiak augusztus 21-én, a Dorog elleni 2-0-s siker alkalmával játszottak először hazai környezetben. A rivális kerete jelentősen átalakult az előző szezonhoz képest, számos fiatal játékos mellett olyan rutinos futballisták érkeztek, mint Szakály Dénes vagy Szatmári Lóránd, az elmúlt héten pedig Rédling Kevin Mezőkövesdről, Kundrák Norbert pedig Debrecenből tette át székhelyét a Tisza partjára.

A két együttes közös múltja az élvonalbeli mérleget tekintve kiegyenlített, a másodosztályban azonban a lilák állnak jobban, hiszen a számos összecsapásból csupán négy alkalommal született szegedi siker. Tavaly mindkét összecsapáson a vendég siker született: a bajnoki nyitányon a Szeged 1-0-ra nyert a Kórház utcában, decemberben viszont Lukács Raymond duplája 2-1-es csabai diadalt ért.

Az összecsapást mindkét gárda szurkolótábora várja, az előzetes hírek szerint sokan kísérik el az Előrét a csongrádi rivális otthonába, így a jó hangulat szinte garantált. A vasárnap 17 órától kezdődő mérkőzést Pillók Ádám vezeti majd.

A 7. forduló programja:

Szeptember 4. (vasárnap)
16.00 Soroksár–Siófok, Szentlőrinc–Mosonmagyaróvár
17.00 MTK–Kozármisleny, Kazincbarcika–Csákvár, PMFC–Nyíregyháza, Ajka–ETO FC Győr, Tiszakécske–Haladás, Dorogi–Budafok, Szeged-Csanád GA–Békéscsaba 1912 Előre

Szeptember 5. (hétfő)
20.15 Gyirmót FC Győr–DVTK

 

További programok »

FEL